Predstavljamo uspešne beauty preduzetnice: Kristina Milanović nas vodi iza kulisa brenda Face Fitness

by | septembar 19, 2022
Face Fitness

Kristina Milanović je po zanimanju kozmetičarka, diplomirana komunikološkinja i – preduzetnica. Pod nazivom Face Fitness, osnovala je prvi fitness studio za lice u Srbiji, čiji je cilj da podigne svest o značaju prirodnog ulepšavanja. Upravo zbog toga svoja znanja širi i putem edukacija koje organizuje i u zemlji, ali i van granica Srbije. Aktivna je članica udruženja mladih privrednika Srbije te pored svog biznisa vrlo rado pomaže i drugima da uplivaju u preduzetničke vode.

 • Kako ste došli na ideju da osnujete Face Fitness?

U Srbiji je veoma zastupljeno invazivno ulepšavanje. Mlade devojke pod uticajem medija i interneta već od ranih godina aplikuju neprirodne materijale u svoje lice i telo, pa sam osetila potrebu da pokrenem nešto što će biti bolji i prirodniji način ulepšavanja. Nakon proučavanja različitih metoda koje se koriste širom sveta, kroz rad sa ljudima, uz konstantno učenje i praćenje rezultata, kreiran je poseban tretman Face Fitness koji se fokusira na 57 mišića lica i time usporava starenje i donosi mnogobrojne druge benefite.

Članak se nastavlja posle reklama

face fitness

face fitness

 • Šta je zapravo fitnes za lice? Kako se upražnjava i kakvi su efekti?

Face Fitness je tretman koji stimulacijom dubljih tkiva i slojeva ispod kože, kao što su mišići, masti i kosti, usporava proces starenja i smanjuje već postojeće znakove starenja. Fokus tretmana je na mišićima, zbog čega je sinonim za ovu tehniku „trening lica“.

Članak se nastavlja posle reklama

Face Fitness ima mnogobrojne benefite:

1. Zateže i podiže opušteno lice.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Smanjuje bore i usporava nastanak novih bora.

3. Oslobađa od napetosti u predelu lica, vrata i glave.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Podstiče cirkulaciju.

5. Podstiče limfnu drenažu.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Ravnomerno raspoređuje masti na licu.

7. Smanjuje podočnjake, kesice, podbradak.

Pored toga, tretman je veoma relaksirajuć, pa utiče i na smanjenje napetosti, oslobađanje od negativne energije i pomaže kod nesanica i glavobolja.

Članak se nastavlja posle reklama
 • Da li je, za maksimalne rezultate, neophodno da se masaže izvode i kod kuće, ili su dovoljni dolasci u salon?

Uvek se preporučuje da se kombinuje profesionalna i kućna nega kako bismo dobili najbolje rezultate. Iako ćemo Face Fitness-om napraviti odlične rezultate, bitno je da ih održavamo pravilnom kućnom negom.

 • Kako su izgledali počeci Face Fitness-a? A kada i kako je vaš preduzetnički poduhvat počeo da raste?

Počeci nisu bili nimalo laki, pogotovo zato što je u tom trenutku takav vid nege ljudima bio u potpunosti nepoznat. Morala sam prvo da upoznam tržište sa novinom, kako bih mogla da krenem da rastem. Ne mogu da kažem koji je to tačno momenat, jer svakog dana pomalo rastemo. Mislim da je dosadašnji uspeh skup malih svakodnevnih koraka.

 • Koja su osnovna pravila kojih se pridržavate kao osnivačica biznisa?

Osnovno pravilo je da svaki klijent uvek treba da dobije najbolje. Strogo vodim računa da kvalitet samo raste, jer to je ključ za uspeh. Takođe, veoma mi je bitno da bude lepa atmosfera među zaposlenima, jer tada se sa lakoćom radi i neprestano se rađaju nove ideje.

Članak se nastavlja posle reklama
 • Šta biste poručili onima koji žele da se i sami okušaju u preduzetničkoj priči – koje osobine ličnosti su za to neophodne?

Osnovne osobine koje treba jedan preduzetnik da ima jesu disciplina, istrajnost i strpljenje. Ukoliko niste spremni da radite 24/7 za svoj biznis, onda, nažalost, ne treba da se bavite preduzetništvom. Vaš biznis je vaš život i zato uvek treba da date 101% sebe. To je jedina prava formula za uspeh.

 • Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Moj dan je uvek unapred organizovan, tako da bez planera ne mogu da živim. Radni dan počinje od 9 h, a često se završava i oko 22 h uveče. Nekada radim tretmane i po 10 sati. Kada se ne rade tretmani, tada se bavim drugim delom biznisa, odnosno operativom i marketingom. Mnogo volim svoj posao i ne pada mi teško da mu se toliko posvetim.

face fitness

Članak se nastavlja posle reklama

face fitness

 • Da bi masaža lica bila što efikasnija, osnovali ste i svoju liniju beauty proizvoda. Možete li nam reći nešto više o njoj?

S obzirom na to da je Face Fitness u potpunosti prirodan, neinvazivan tretman, stvorila se potreba da i svi kozmetički proizvodi koji se koriste budu izuzetnog kvaliteta i prirodnog porekla. Tako su nastali naši prvi kozmetički proizvodi. Krenuli smo sa proizvodnjom ulja i krema za lice, a sada u asortimanu imamo preko deset različitih proizvoda. Sva kozmetika je u potpunosti prirodna i sastojci su pažljivo birani da budu naboljeg kvaliteta. Trudimo se da nam ambalaža bude samo staklena i da ne koristimo plastiku, jer želimo da doprinesemo i očuvanju životne sredine.

 • Face Fitness je postao veoma omiljen i prihvaćen, o čemu svedoči i broj pratilaca na vašem Instagram profilu @facefitness.rs. Vremenom se pojavilo interesovanje drugih da uče od vas pa je sada dostupna i edukacija. Kako ona izgleda?

Jeste, i jako sam ponosna na to. Pogotovo kada čujem da se o ovom brendu priča i van granica Srbije. Bilo je mnogo interesovanja za edukacije, zbog čega sam odlučila da svoja znanja prenesem dalje. Mnoge moje učenice odlučile su se na potpunu promenu karijere i posvetile se samo Face Fitness-u. Ja sam im konstantna podrška u radu i pomažem im da njihov biznis raste i da postignu najbolje rezultate. Edukacija traje mesec dana i za to vreme se prolazi kompletan teorijski i praktični deo. Nakon završene edukacije polaznice mogu da primenjuju našu tehniku gde god da se nalaze u svetu, a da opet budu deo Face Fitness brenda.

 • Kako izgleda vaša rutina nege?

Najviše volim večernju beauty rutinu i tada se najviše bavim svojim licem. Ujutru umijem lice i stavim hidrirajuću kremu i SPF, dok je večernja rutina malo kompleksnija. Sva kozmetika koju koristim su Face Fitness proizvodi, koji su 100% prirodni. Prvi korak jeste skidanje šminke i svih nečistoća Face Fitness mlekom za čišćenje. Nakon toga, dodatno dezinfikujem lice našim blagim tonikom. Zatim stavljam par kapi noćnog ulja sa nanom (jer mi je masnija koža) i blago umasiram. Nakon toga stavljam našu Cream Penu za masažu lica (ovo je prvi proizvod ovakve vrste na tržištu) i masiram se desetak minuta. Masažu završavam Gua sha kamenom koji rashladi lice i radi limfnu drenažu. Rutinu zaokružim Ageless hidratantnom kremom za lice.

 • Za kraj, koji su to saveti za zdraviju kožu i mladolikiji izgled koje dajete svojim klijentkinjama, a i sami ih se pridržavate?

Glavni savet jeste da uvedete samomasažu svaki dan po 10-ak minuta. Zatim, da dobro hidrirate kožu, jer je dobra hidratacija osnova antiejdž nege. I nikada ne idite u krevet sa šminkom, već dobro očistite lice pred spavanje.

Na Instagram profilu @lepotaizdravlje.rs 21. septembra imaćete mogućnost da na poklon dobijete jedan Face Fitness tretman.

Pročitajte i… Business Woman: Od jutra do večeri sa ass. dr spec. Kristinom Davidović