Kako seks utiče na vašeg muškarca

by | 18 novembra, 2014

Orgazam čini čuda za zdravlje žene – ublažava menstrualne grčeve i smanjuje rizik od dijabetesa – ali šta je sa muškarcima?

kako seks utice na muskarce

Pitate se koliko on puta u toku dana zaista pomisli na seks? Naučnici kažu da je prosek – 19 puta! Ali imaju i te kako dobro opravdanje – muškarcima život zavisi od seksa. Evo zašto…

1. Poboljšava zdravlje srca

Prema istraživanju sa Univerziteta Kvins u Belfastu, muškarci koji upražnjavaju seks tri ili više puta nedeljno značajno smanjuju rizik od infarkta.

2. Popravlja raspoloženje

Intimni trenuci koje provedete zajedno usrećuju vašeg muškarca (isto kao i vas, zar ne?). Dakle, seks i muškarce štiti od stresa i depresije jer se tokom odnosa oslobađaju endorfini koji su zaslužni za dobro raspoloženje. Ako je nervozan jer je njegov omiljeni tim upravo izgubio utakmicu – znate koji „lek“ da upotrebite!

3. Kvalitetniji san

Oksitocin, poznat kao „hormon ljubavi“, koji se oslobađa tokom orgazma zapravo je prirodno sredstvo za spavanje – naročito za muškarce. Ovo objašnjava mnoge stvari, zar ne?

4. Smanjuje rizik od karcinoma prostate

Redovan seks smanjuje vašem muškarcu šansu od karcinoma prostate koji se može javiti kasnije u životu. Studija Nacionalnog instituta za kancer otkrila je da muškarci koji u proseku ejakuliraju 21 put mesečno imaju 33 odsto manji rizik da obole od raka prostate, u poređenju sa onima koji orgazam dožive svega 4-7 puta u toku meseca.

5. Eliminiše bol

Za žene, orgazam je prirodni lek protiv menstrualnih grčeva, a za muškarce prirodo sredstvo protiv bolova. Spomenuti oksitocin eliminiše glavobolju i bolove u leđima.

6. Održava ga u formi

Seks je najbolji vid rekreacije. Tridesetominuta akcija u spavaćoj sobi u proseku sagori oko 200 kalorija.

7. Produžava mu život

Istraživanja su pokazala da redovan seks čini da izgledamo i do 10 godina mlađe! Ovo je potvrdila i jedna britanska studija pokazala je da je stoma smrtnosti za 50 odsto manja kod muškaraca koji redovno doživaljavaju orgazam.

Autor: Life Content, M.K.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.