Ljubavni feng šui: U kakvoj su vezi crvena posteljina i aktivan ljubavni život?

by | 8 septembra, 2022
ljubavni feng šui

Feng šui filozofija je jasna: krevet, TV, zelenilo, pa čak i posteljina mogu uticati na vaš život. Ovako treba opremiti spavaću sobu da biste privukli ljubav i sreću

Ukoliko ste u poslednje vreme rastrzani razmiricama, ili je stras splasnula možda je glavni krivac nova polica pored kreveta ili posteljina koju ste dobili na poklon. Feng šui ima jasna pravila koja kažu: svaka promena u spavaćoj sobi utiče i na naš ljubavni život. Recimo, crveni čaršafi trebalo bi da vrate stras. Ružičasti – da prekinu taj period apstinencije.

 

Korak 1: Položaj kreveta

Glavni princip feng šui opremanja spavaće sobe je jednostavan: krevet ne bi smeo da bude u liniji sa vratima. Prema kineskoj tradiciji, krevet treba postaviti dijagonalno u odnosu na vrata. Proverite da li vam je krevet dobro pozicioniran jednostavnim trikom: lezite na krevet i uverite se da su vrata vidljiva, ali da istovremeno nisu paralelno sa krevetom. I, da ne zaboravimo: kada spavate, nemojte ležati glavom do vrata.

 

Korak 2: Uzglavlje

Da bi vaša veza sa partnerom bila jaka, a veza između muškog i ženskog stabilna, odaberite pravo uzglavlje. Ne bi trebalo da bude sa rupama ili reljefima: samo homogeni materijali. Pravi izbor je uzglavlje od drveta ili mekog tekstila. Ne bi trebalo da postoji nikakav metal – koliko god da vam se dopada takav krevet.

 

Korak 3: Uklonite TV

Možete ga sakriti u ormar ili iza zavese ako niste spremni da odustanete od gledanja omiljenih TV emisija pre spavanja. Ipak, feng šui kaže da u spavaćoj sobi tv nikada ne sme da bude neposredno pred očima.  Ekran negativno utiče na kvalitet sna i erotske energije u vezi.

 

Korak 4: Zamenite biljke sukulentima

Prema feng šuiju, biljke se mogu nalaziti u spavaćoj sobi, ali ne sve i ne na bilo kom mestu. Apsolutno izbegavajte požutelo cveće i palme. Isto važi i za fikuse, anturijume, juku…  Sukulenti su najbolji izbor: imaju meke, zaobljene listove i usklađuju prostor. Takođe će pomoći da se unese mir i spokoj u prostor u vašu vezu i život.

 

Korak 5: Samo organska posteljina

Prema feng šuiju, važno je kako se posteljina proizvodi. U suprotnom, sva ova energija će se apsorbovati u materijal i uticati na vas tokom spavanja. Za čaršave, jastučnice i jorgane najbolje je birati ove materijale:

  • Pamuk,
  • Bambusova vlakna,
  • Organska svila,
  • Morske alge,
  • Kopriva,
  • Konoplja,
  • Eukaliptus.

Boja feng šui posteljine je takođe važna. Da biste privukli novog partnera, koristite ružičaste tonove, da biste dodali strast – crveno. Razblažite belu boju akcentima: na primer, štampanim jastučnicama ili svetlim kariranom.

 

Korak 6: Težite harmoniji

Generalno, „princip ravnoteže“ igra važnu ulogu u feng šui spavaćoj sobi. Obavezno procenite koliko je harmonična vaša ljubavna zona. Ne bi trebalo da ima oštre, izbočene uglove, asimetriju, smeće i nered. Noćni ormarići treba da se uklope u prostor kreveta: poželjno je da budu na istom nivou sa njim.

 

Korak 7: Postavite pravo svetlo

Velika količina svetlosti u kući jedan je od osnovnih principa feng šuija. Na kraju krajeva, svetlost donosi jasnoću, aktivnost, sjaj. Feng šui preporučuje da posebnu pažnju posvetite osvetljenju – ono je neophodno kada je neko u kući depresivan, uznemiren ili depresivan. Koristite toplo žuto osvetljenje da biste poboljšali ljubavni život. Koristite sveće sa omiljenim aromama – one ne samo da će očistiti prostor od negativnih energija, već će vam uvesti u pravo raspoloženje za romantiku.

sirawit99/gettyimagesplus