Muškarci otkrivaju pet razloga zbog kojih se zaljubljuju!

by | 20 aprila, 2009

Lako je zaljubiti se. Teško je “održati” ljubav. Muškarci koji o ovim stvarima uglavnom razmišljaju “zabačenim” delićem mozga, zaljubljuju se podjednako često kao i žene. Iako je ponašanje svakog zaljubljenog muškarca više nego očigledno (izraz “kao zaljubljeni tetreb” nije nastao tek tako), malo koji će otvoreno pričati o svojim osećanjima, a kamoli reći šta ga je privuklo na nekoj ženi. Međutim, kada zaljubljenost pređe u ljubav, muškarci postaju još sigurniji u sebe i vezu, a njihova potreba da pričaju o svojim emocijama gotovo potpuno nestaje. Nas su zanimali razlozi zbog kojih se (tipičan) muškarac zaljubljuje i voli ženu, pa smo ih pritisnuli uza zid (samo figurativno!). Evo njihovih iskrenih odgovora…

 

…pet razloga zbog kojih se muškarci zaljubljuju…

 

muskarci1. ONA NOSI VISOKE POTPETICE
Jednom sam se zaljubio u devojku čim sam video njene zanosne listove i stopalo u cipelama sa visokom štiklom. Znam čak momka koji se zaljubio zato što ga je opčinio kišni mantil koji je devojka nosila. Jedan od mojih prijatelja zabavlja se sa devojkom koju je upoznao u fitnes centru. Zavoleo ju je u momentu kada je radila čučnjeve u helankama. Plitko?! Možda. Varljivo? Ponekad. Ipak, mi muškarci osetićemo grižu savesti istog trenutka kada izujete salonke i skuvate nam najukusniji ručak na svetu.

 

2. ONA MI SE OSMEHNULA
Nisam baš siguran da žene “do kraja” shvataju moć osmeha. Topao, širok, vragolast osmeh, onaj koji govori: “Nemaš pojma koliko će tvoj život biti lepši sa mnom!”, razoružava svakog muškarca.

 

3. FAKTOR MAMA
“Ona je sušta suprotnost mojoj majci”, rekao mi je o svojoj novoj devojci moj prijatelj Goran. Njegova devojka je visoka, svesna svoje seksepilnosti i obožava da se zabavlja. Goranova majka je niska, konzervativna žena koja se prvih 25 godina njegovog života trudila da ga izvede na pravi put, a onda se posvetila potrazi prave žene za njega. S druge strane, mnogo muškaraca čezne za ženama koje znaju da kuvaju i govore im da su neshvaćeni geniji.

 

 

 

4. ONA JE PAMETNIJA OD MENE
Dok sam bio samac, prijateljice su me optuživale da sam previše izbirljiv i da tražim nešto što (gotovo) ne postoji – devojku sa duplerice koja radi kao neurohirurg. To je, donekle, bila istina. Uostalom, moja ambicija objašnjavala je i posedovanje hiljade fotografija seksi devojaka u ulogama lekarki, profesorki i naučnica, poput onih iz muških časopisa. Zaljubio sam se u svoju suprugu kada sam je video na poslu – radila je kao fotograf. Bila je talentovana i divio sam se njenim umetničkim sposobnostima. Muškarcima se to stalno dešava. Mi želimo da žene u nečemu budu bolje od nas. Da li je to u moralnom, umetničkom smislu, ili jednostavno, da su bolji ljudi… Svejedno! Važno nam je samo da su u nečemu superiornije. Potrebno nam je da ona kreira u našem životu neku novu dimenziju i, možda, od nas napravi bolju osobu.


5. SEKS JE BIO NEVEROVATAN
Da, da… Ovo je očekivano. Ali, možda ne shvatate da, kada to kažemo, zapravo ne hvalimo vaše veštine u krevetu, već izražavamo sreću što se, zahvaljujući vama, osećamo kao najbolji ljubavnici na svetu. Toliko se dobro osećamo da verujemo da smo pravi bogovi seksa, omnipotentni vladari, te da zadrhtite čim nas vidite bez bokserica. E, na to uvek padamo!


… i pet razloga zbog kojih vole…

 

muskarci

 

1. ŽENE SU IZDRŽLJIVE
Nekoliko sati nakon što smo se upoznali, Marija i ja smo vodili ljubav. Od tog trenutka naša veza se rasplamsala. Rekla mi je da sam ljubav njenog života i počela je da kroji velike planove za zajedničku budućnost. Marija je naglavačke skočila u more ljubavi i povukla je i mene za sobom. Međutim, nakon nekoliko nedelja, morao sam da se vratim svom normalnom životu, obavezama na poslu i prijateljima. Nisam više bio spreman da svaku noć izlazim ili vodim ljubav do svitanja, a ona je postala neraspoložena i ćudljiva. Marija je bila pravi sprinter – velika brzina i energija, ali na kratke staze. Ubrzo sam shvatio da je meni ipak potreban trkač na duge staze koji će uvek biti tu kada mi zatreba.

2. ŽENE SU FLEKSIBILNE
Devojka koja je postala moja supruga prošla je sa mnom mnogo toga dok smo se zabavljali. To su uglavnom bili moji problemi na poslu, promena mesta stanovanja, dileme u izboru profesionalne orijentacije. Ona je sve to stoički podnela, prilagođavala se i stalno me bodrila. Zbog toga sam još na venčanju znao da će se moja draga savršeno adaptirati na svaku promenu, uključujući i onu koju bi uzrokovala moja odluka da postanem kosmonaut. To saznanje, više nego njena lepota, svi njeni talenti ili ljubav prema meni, bili su garancija trajnosti naše veze.

3. ŽENE DOPUŠTAJU MUŠKARCIMA DA BUDU ONO ŠTO JESU
“Njoj je to skroz OK”, rekao je moj prijatelj Miroslav, komentarišući stav svoje devojke o njegovoj zaluđenosti motorima. “Čak mi je kupila kacigu za rođendan!”. Kada je otkrio da njegova devojka zna da nabroji sve delove motora, imena najpoznatijih vozača, kao i datume održavanja najvećih takmičenja, znao je da je to “ona prava”. Žene instinktivno podstiču, a imaju potrebu i da transformišu muškarce, što nas ponekad plaši. S druge strane, muškarci se nevoljno odriču stvari koje vole samo da bi bili sa svojim ženama. Izlazio sam sa jednom devojkom kojoj se nije dopadao moj neobavezan način odevanja (ona je to nazivala “aljkavošću”). Neprekidno mi je govorila šta treba da nosim a šta ne, a onda je počela da mi kupuje odeću po svom ukusu. Kada je shvatila da nema vajde od toga, ostavila me je. Ništa strašno, zaključio sam – da me je zaista volela, tolerisala bi i moje farmerke i ispasane košulje.

4. ŽENE UNOSE SVEŽINU U VEZU
Moj drugar i ja nekada smo govorili da svaka veza treba da ima rok trajanja. Kada muškarac po treći put gleda istu romantičnu komediju sa svojom devojkom, a ona se smeje i plače baš kao prvi put, vezi je istekao rok. Ipak, održavanje dinamike ne znači divlji seks svake noći, niti odlazak na krstarenje Nilom. Neznatne izmene svakodnevnog ritma, poput večere u drugom restoranu ili seksa ujutro, umesto uveče, mogu da učine čuda.


5. ŽENE SU SJAJNE (BUDUĆE) MAJKE

Iako je muškarac koji gura kolica ili nosi bebu u “kenguru” sasvim uobičajena slika, većina nas zadivljena je materinskim instinktom (žene ga, hvala bogu, još uvek poseduju!). Žene, bez obzira na to da li su majke ili će to tek postati, deluju apsolutno neodoljivo u kontaktu sa decom. Takve scene redovno razneže i “najtvrđeg” muškarca i zauvek se ugraviraju u njegovoj memoriji. To su, definitivno, stvari zbog kojih volimo žene i želimo da delimo život sa njima.

Tagovi: