Otkrivamo tajne večne ljubavi! (3. deo)

by | 28 februara, 2011

Ima dana kada ti se zaista plače. Opet je ostavio posuđe! Priča telefonom sa starom drugaricom koju ne podnosiš

Otkrivamo tajne večne ljubavi!

TAJNA 5: ODBACITE UBICE LJUBAVI

Ima dana kada ti se zaista plače. Opet je ostavio posuđe! Priča telefonom sa starom drugaricom koju ne podnosiš. Dogovorio je druženje sa drugarima za nedelju. Ljutiš se i zaboravljaš koliko je tvoj dragi još juče bio sladak i neodoljiv. Za ovakve momente postoji dobar savet – i u ljubavi postoji odnos troškova i dobitaka. Koji vaši potezi čine dobro vašoj ljubavi? Koji joj nanose štetu? Srećni parovi navode pet puta više plus faktora u ponašanju jedno prema drugom nego minus faktora.Stalna svađa: Ne samo da se često svađate, već ta svađa ne vodi nikuda jer osećaš da te partner ne razuume. Rešenje: ostani fer i obavezno na jednoj temi. Šalji jasne poruke i pomirite se sa tim da ne možete uvek imati jedinstveno mišljenje.

Ljubomora: Ljubomora je sasvim normalna ukoliko partner voli da flertuje ili se redovno upušta u avanture. Ali ona postaje ubica ljubavi ako se javlja iz neosnovanog nepoverenja, jednostavno – jer si nezadovoljna samom sobom ili ti nedostaje samopouzdanja. Učini nešto protiv toga! Zavisi li od tvog partnera koliki je stepen tvog samopoštovanja? Izađi među ljude koji te smatraju divnom osobom. Nauči nešto zanimljivo i novo. Ne poredi se sa drugima jer uvek je neko bolji u nečemu. I priznaj svoje strahove pred svojim dragim, on će ti najbolje pomoći da to prevaziđeš.

Otkrivamo tajne večne ljubavi!Domaćinstvo: Idealno bi bilo da se svi poslovi pravedno podele. Ali to ponekad ne ide tako lako: jer jedna strana radi mnogo na poslu, a druga ima više vremena kod kuće i više se angažuje na tom polju. Ako se stalno zvoca  kako se ne razume ni u šta (npr. ako pogrešno uključio mašinu za pranje veša) jasno je da će druga strana tako izgubiti volju za bilo kakvim radom. Oni koji manje čiste po kući često zaboravljaju da primete i pohvale onog drugog da je sve uredno i dobro oprano. Čarobna reč je: pohvala!

Rodbina:
Njegova majka se u sve meša? A otac sve najbolje zna? Naravno da te to nervira. Uprkos tome, trudi se! Veoma je teško da se odluči između roditelja i voljene osobe. Prihvati da se svi roditelji plaše da će izgubiti uticaj na svoju decu. Ljudi su jednostavno različiti, i ne pokušavaj da ih menjaš. Tretiraj ih kao počasne goste, ali pritom brani svoju sferu privatnosti, postavi granice i ni u kom slučaju ne pričaj sve intimnosti iz partnerskog odnosa, pa ni najboljoj drugarici.

I srećni parovi se svađaju… ali, pri tom se drže nekoliko važnih pravila. Samo tako posle kiše dolazi sunce, što u idelnom slučaju vodi ka seksu pomirenja.

1.
Sasvim je OK ako su neke teme tabu. Prihvati to što u nekim stvkama imate različito mišljenje.
2. Ne opterećuj partnera svojim problemima čim dođe s posla. Za neka objašnjenja potraži odgovarajući momenat kada ste oboje opušteni.
3. U svađu ne uvlači sve što te ljuti, već se drži jedne teme. Izbegavaj reči kao što su “uvek” ili “nikada”.
4. Pokušaj smireno da mu objasniš, umesto da ga napadaš zbog njegovih loših navika. (umesto “Tako si neuredan” bolje kaži: “Kada baciš odeću na pod, ljuti me – jer mi smeta kada je nered u sobi.”) Tako može da promeni svoje ponašanje, a da se ne mora kompletno da se preispituje.
5. Prepoznaj emocije partnera. Ima pravo da se oseća drugačije, zato nemoj da mu govoriš samo u stilu “ma lupetaš”.
 
Tajne: Postoje stvari koje mu nikada ne bi otkrila? Upitaj se zašto je tako? Imaš osećaj krivice ili se plašiš njegove reakcije? A kako bi se ti osećala kada bi on pred tobom krio takve informacije? Da li bi bila povređena? Savetnik za veze kaže: “Najpre pokušaj da na miru pričaš sa njim o tome zašto se plašiš ili imaš osećaj krivice ili zašto pak oklevaš da mu kažeš svoju tajnu. Tek tada pričaj o samoj tajni.” Često je slučaj da nakon što se objasni to ZAŠTO, ono ŠTA više i nije toliko važno. Tu su pet tajni, pet strategija, i sve što ti je sada potrebno jeste volja da prihvatiš savete u svakodnevnom životu a pri tom ostaneš optimistički raspoložena i izboriš se sa frustracijom uz osmeh, ukoliko se ona ponovo javi. Šta pomaže u tome? Ne dopusti da
svađe i ljutnja unište tvoju sreću. Radi na svojoj vezi.

Otkrivamo tajne večne ljubavi!

Izvor: JOY

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.