Zašto neke žene privlače zauzete muškarce?!

by | 30 oktobra, 2017

Zauzeti uglavnom „vrebaju“ mlađe devojke, jer one imaju manje iskustva, podložnije su manipulisanju slatkorečivošću i velikim obećanjima.

Oženjeni muškarci varaju. I to, nažalost, nije ništa novo. Neke žene pristaju da budu druge. E to je već priča na koju bi moglo da se postavi „hiljadu zašto“ pitanja i dobije „hiljadu zato“ odgovora, od kojih bi jedan objasnio i zbog čega se na neke pripadnice lepšeg pola uporno „lepe“ samo zauzeti. I zbog čega one prihvataju tu „igru“, kada teoretski gledano znaju da će iz toga verovatno izaći povređene. Koji je psihološki profil takvih osoba? Kako da se prekine začarani krug: oženjeni me muva – ulazim u vezu s njim – zaljubljujem se – nadam se (ponekad i godinama) da će zbog mene da ostavi ženu, jer to govori i obećava, izjavljuje mi ljubav, kaže da nijednu nije voleo kao mene – a onda pre ili kasnije dolazi do raskida – patim, gubim veru u ljubav – a ako se to ponovi više puta postajem ogorčena na muški svet i pitam se da li je sve bila laž, da je želeo samo provod, seks, osveženje u braku – osećam se iskorišćeno, glupo, pitam se šta mi je to trebalo…?

Generalni stav stručnjaka je da nijedna žena nije ponosna na sebe kada, čak i kada sebi neće da prizna, zna da je oženjenom čoveku zapravo „osveživač“ braka.

Pročitajte i… Šta sve trpi ljubavnica: Ovako izgleda biti u vezi sa oženjenim čovekom!

Ženska strana uglavnom nije kriva, pripadnice nežnijeg pola bi trebalo da budu na oprezu, jer muškarci uglavnom unapred znaju šta žele od koje devojke. Zato je na njima da onima sa burmom kažu „ne“, koliko god mislile da ta avantura može da preraste u nešto ozbiljnije.
– Iako samo žene važe za intuitivna bića, što su stekle kroz evoluciju ljudske vrste, ni muškarci nisu lišeni mogućnosti da anticipiraju ljubavno-seksualni odnos, ženski karakter i osobine, i tako procene da li im se „isplati“ da ulaze u vezu sa nekom devojkom, da li žele da investiraju svoje vreme, emocije, novac. Muška evolutivna funkcija ovde može da im zasmeta, što se dešava, ali ipak, zreo i iskusan čovek zna koja žena mu je pogodna za ljubavnicu, a koja za životnog partnera.

Gledano iz ovog ugla, oni varaju unapred svesni da to neće promeniti njihov bračni status. I zato procenjuju koja devojka bi bila „pogodna“ za to, jer nije isto kada prilaze onima koje mogu da im naprave problem u braku i onima koje će ga samo osvežiti. Ali kako se to odražava na žene kojima stalno prilaze zauzeti? Da li počinju da razmišljaju da je problem u njima?
– Ukoliko se za neku devojku „lepe“ ili vezuju samo oženjeni (čitajte nedostupni) muškarci, možda bi ona trebalo da razmisli o tome zbog čega joj pripadnici jačeg pola dodeljuju baš ulogu ljubavnice. Možda je razlog taj što je seks previše perverzan. Muškarci najčešće ne žele da imaju suprugu ili majku svoje dece koja im se čini previše seksualno, jer se plaše da će je teško ukrotiti u braku. Ili im možda deluje emotivno nestabilno – tvrde psihoterapeuti i naglašavaju da ako se ona sama vezuje za nedostupne i nezrele, trebalo bi da razmisli da li je takvi možda podsećaju na neku važnu osobu iz prošlosti, najčešće iz detinjstva.

Oženjeni uglavnom „vrebaju“ mlađe devojke, jer one imaju manje iskustva, podložnije su manipulisanju slatkorečivošću i velikim obećanjima, a pred njima pritom mogu da glume svemogućeg čoveka koji sve zna, rešava im probleme, „kupuje“ sreću… Problem je što one ponekad postaju „zavisne“ od takvih veza, pa posle jednog odnosa sa zauzetim, samo „prelete“ u istu priču. Ali, to, naravno, ne može da prođe bez posledica…

Stručnjaci se slažu da žene koje stalno „uleću“ u vezu sa oženjenim, često imaju nizak nivo samopoštovanja. Koliko god delovale sigurno u sebe i emotivno zadovoljne, vremenom počinju da sumnjaju u svoje kvalitete, sve više im se ljulja samopouzdanje, pa u jednom trenutku više ne mogu ni da zamisle da bi neki slobodan momak baš njih izabrao. Svaka ponuda im deluje neozbiljno. Šta raditi u tom slučaju?
– Ukoliko žena osvesti obrazac ponašanja po kojem redovno ostaje „praznih šaka“, biva iskorišćena ili ostavljena od strane oženjenih ili zauzetih tipova, a još važnije, ako se sve to i dalje ponavlja, toplo preporučujem da zakaže razgovor sa psihoterapeutom, jer je neophodno da započne novu epohu svog emotivno-seksualnog života – savetuju terapeuti i naglašavaju da ako devojke za koje se „lepe“ oženjeni već pristaju da im budu ljubavnice, redukuju očekivanja i smanje romantični zanos koji je često odraz nezrelosti.

Svaka žena bi trebalo da zna da se od 100 posto oženjenih muškaraca, svega 5 do 10 odsto njih odlučuje da igra hazarderski i napusti svoju porodicu zbog bilo koje devojke. Oni, kao i žene, vole sigurnost.
– Iznenadili biste se koliko je muškarcima ponekad važnije to da imaju ispeglanu košulju ili opran veš nego dobar seks sa ljubavnicom. Ako moraju da biraju, mahom će izabrati ono prvo. Zato, ukoliko već uživate u romansi sa oženjenim, onda bar budite svesni ovih činjenica.

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.