Razgovori o seksu jačaju svaku vezu, a samo iskustvo čine boljim

by | 15 avgusta, 2020
Razgovori o seksu

Čuvena pesma Salt-N-Pepa, Let’s Talk About Sex (razgovarajmo o seksu) hit je sa razlogom, šaljem pravu poruku. Da li ste znali da parovi koji razgovaraju o „škakljivim“ temama, poput onoga što se dešava u spavaćoj sobi, 10 puta imaju veće šanse za srećnu vezu, nego oni koji to ne rade.

– Komunkacija je ono šta pravi ogromnu razliku u kvalitetu veze. Parovi koji otvoreno razgovaraju imaju snažniji i dugotrajniji odnos. Tema – seks – je na vrhu te liste – kaže stručnjak Džozef Greni.

Pre nego što se prepustite magiji „ispod pokrivača“ (a možda i posle toga), stručnjaci savetuju da bi trebalo da povedete razgovor o seksu sa svojim partnerom. Kako kažu, na taj način učinićete to iskustvo mnogo prijatnijim.

Razgovori o seksu jačaju svaku vezu

Ograničenja u seksu

Kako ne biste doživeli neprijatnost bitno je da neke ekstremnije stvari poput onih koje ste videli u filmovima za odrasle ne izvoditi bez da ste drugu stranu pitali da li se slaže s tim. Uputite jedno drugo u vaše želje i šta vas sve interesuje, ali i ono što vam se nikako ne dopada. (Pročitaj: Vreme je za eksperimentisanje u krevetu? Evo kako da postavite granice)

Monotonija

Ako izbegavate da pričate o seksu postoji opasnost da on postane dosadan i rutinski. Jedna ili dve poze koje stalno praktikujete posle nekog vremena prestanu da budu zanimljive i uzbudljive. Zato je vrlo važno da razgovarate o novitetima koje biste mogli da isprobate.

par rasprava

Seksualna disfunkcija

Muškarcima je neuspeh u postizanju erekcije ili preuranjeni završetak užasno neprijatna stvar o kojoj često ne žele da pričaju dok su u krevetu. Kako biste tog trenutka smanjili tenziju, možete ga zamoliti da vas oralno zadovolji ili stimulacijom rukom. Tako ćete smanjiti nervozu. O ovoj temi onda možete da popričate van kreveta, ako je problem koji se često ponavlja.

Kada je žena ta koja ima problem, poput suvoće vagine, trebalo bi da objasni muškarcu o čemu je reč kako bi se oboje potrudili za odgovarajuću lubrikaciju.

Budite jedno drugome podrška. Imajte razumevanja.

Odbijanje seksa

Loš dan na poslu, umor, stres, glavobolja… Ima mnogo razloga zbog kojih vam je nekim danima seks na poslednjem mestu. Tada je bitno da na lep i miran način objasniti partneru zašto vam nije do akcije. Budite iskreni! (Pročitaj: Da li ste seksualni predator ili vodite ljubav ređe od drugih?)

Koliko često imate seks

Započnite ovaj razgovor otkrivanjem koliko seksa u nedelju dana bi vas činilo srećnim, a zatim pitajte partnera šta on misli. Kada to utvrdite i nađete neki kompromis, možete povesti razgovarati o sličnim detaljima, poput toga da li je seks za vreme menstruacije prihvatljiv ili ne…

Iskreno, ali sa razumevanjem i željom da napravite kompromis pristupite partneru i sve će biti lepše! Razgovori o seksu jačaju svaku vezu

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.