Sastanak „naslepo“: Kako prevazići strah od upoznavanja

Dan sastanka naslepo se bliži, a vas hvata panika? Evo kako da je pobedite!

by | 19 marta, 2021

Pandemija je bila teška za sve one koji su u potrazi za partnerom. I dok nas mere i dalje sprečavaju da se češće nalazimo “u četiri oka”, osuđeni smo na četove i poruke. Pa čak ni video pozivi ne mogu da nadomeste kontakt uživo”. Mnogi ljudi osećaju paniku pri pomisli da se približava momenat kada će se sa nekim, s kim su se upoznali u onlajn svetu, konačno i upoznati licem u lice.

Strah od sastanka naslepo naziva se FOMU (engl. fear of meeting up) i jednako je realan kao strah od zmija ili visine. Pogotovo je prisutan u današnje vreme, kada smo svi i dalje nervozni usled pandemije koronavirusa. (Pročitajte i… 10 zlatnih pravila na prvom dejtu)

Ipak, ovaj strah se može pobediti! Ono što je najvažnije su – pripreme. Stoga, ukoliko vas očekuje sastanak naslepo, u nastavku saznajte kako da on prođe što bezbolnije.

Satanak naslepo: Šta treba da znate

Osmislite neku aktivnost

Limitirani smo po pitanju odlaska na sastanke, jer zbog mera predostrožnosti usled pandemije, prvi sastanak ne može biti odlazak na kafu ili uz bioskop. Ipak, možete da organizujete da sastanak na slepo bude povezan s nekom aktivnošću. To može biti odlazak u šetnju, planinarenje, vožnja bicikla ili rolera, šetnja psa…

Prihvatite situaciju

Veoma je važno da prihvatite sebe i da budete iskreni, prvo prema sebi, a onda i prema drugima. Isto tako, imajte na umu da će na prvom sastanku, naročito s obzirom na to da su nam u poslednjih godinu dana druženja svima proređena, sigurno biti čudnih momenata s obe strane. Ali, potrudite se da uživate u upoznavanju i novom iskustvu, ma kako da se dejt završi.

Budite pozitivni

Trudite se da se što više smejete na prvom sastanku. Tako ćete opustiti atmosferu i druga strana se neće osećati toliko neprijatno.

Budite odgovorni
Uprkos tome što ste konačno pristali da se nađete s osobom s kojom ste se dopisivali, ne zaboravte na sve mere opreza: nosite masku i dezifekcijsko sredstvo i izbegavajte fizički kontakt, naročito ukoliko vam on u tom momentu ne prija. Nemojte ništa raditi na silu.

 

lepotaizdravlje.rsG-stockstudio / iStock / Getty via Guliver