Savršena veza: 6 mitova u koje treba da prestanete da verujete!

by | 14 septembra, 2022
Savršena veza

Ne znamo šta je savršena veza, ali možemo sa sigurnošću reći daje može uništiti – neopravdana očekivanja izazvana opšteprihvaćenim standardima.

Baš iz tog razloga otkrivamo vam u štamožete da prestanete da verujete i koje mitove je vreme da razotkrijete.

Savršena veza- mitovi i istina

Partneri moraju obožavati vaše prijatelje i porodicu

Ne, samo ne moraju da pokažu da ih ne vole kada ih sretnu na svečanim događajima. Vaša srodna duša to trebalo da uradi samo zbog bezgranične ljubavi prema vama i zbog opštih pravila pristojnosti. Vaši voljeni mogu biti pravi trn u oku i niko ne bi trebalo da ih voli samo zbog vaše veze.

Savršena veza- parovi u potpunosti dele međusobne hobije

Neverovatno je kada sa voljenom osobom možete da podelite svoje hobije i interesovanja, još bolje kada je on u početku ljubitelj baštovanstva i spreman je da ceo vikend provede u okopavanju ljubičica sa vama. Ali nema ništa sramno ili loše ako vas zanimaju različite stvari. Štaviše, to je znak da niste opsednuti svojim vezama i da ne gubite sebe u toj vezi. Deljenje je dobro, utapanje u drugu osobu još uvek nije dobro.

Kada se ljubav ne može spasiti: 5 znakova da će se vaša veza završiti razvodom

Redovan seks je ključ idealne veze

U principu, naravno, ima istine u tome, ali razumevanje pravilnosti varira za svaki par. A sreća nije u kvantitetu, već u kvalitetu. Sjajan seks utorkom je bolji od prisiljivanja na svakodnevni seks. U odnosima se radi o međusobnom razumevanju i osećaju jedno za drugo, a ne o ludom seksu u svakoj prilici. Ponekad je zaista bolje da se smirite i prestanete da se izjednačavate sa drugima, njihov seksualni život verovatno nije toliko raznovrstan kako vam predstavljaju.

Savršena veza- Pravi odnosi se moraju razvijati prema planu

Period buketa cveća, donošenja slatkiša, prelazak u novu fazu, kohabitacija, brak, prvo dete, hipoteka, pas, pozajmica, drugo dete i tako dalje… Kao što se dešava u 9 od 10 slučajeva. Sve ove konvencije su samo standardni obrazac ponašanja koji je najrašireniji i najjednostavniji. Da li zaista mislite da ćete postati nesrećniji ako sve bude malo drugačije, odnosno onako kako vi zaista želite da bude? Ne treba vam venčanje – vaša je odluka, ako želite decu za 10 godina – na vama je! Plašite se hipoteke?  I to je opravdano!

Partneri bi uvek trebalo da žele da budu zajedno

Niko nije raskinuo zato što želi lični prostor i ima potrebu da ponekad bude sam. Nema ničeg neprirodnog u tome što ste ponekad odvojeni od partnera. Dozvolite prostor da se barem povremeno odmorite jedno od drugog.

Savrđena veza- Srećni parovi se nikada ne svađaju

Odnosi se grade na razgovorima, izražavanju želja i mišljenja, što prirodno može dovesti do sporova i obračuna. Naravno, ne mislimo na nasilje, tuče i svakodnevne okršaje, ali sporovi oko boje zavesa, filma za uveče ili planova za vikend su svakodnevni i više nego normalni. A sigurna luka obično krije mnogo problema – ravnodušnost, mržnju i neskladnost!

Lepota i zdravljeDejan_Dundjerski/iStock/Getty Images Plus via Getty Images