Šta žene žele u seksu: Kako samouvereno da kažemo šta volimo u postelji?

by | 27 jula, 2022
Šta žene žele u seksu

Odgovor na pitanje od milion dolara: „šta žene žele u seksu“ i nije tako komplikovan, kad se malo bolje razmisli…

Prema Nacionalnom istraživanju seksualnog zdravlja i ponašanja, oko 65% žena doživi vrhunac tokom seksualnog odnosa, dok je taj procenat kod muškaraca daleko veći. Ukoliko želite da podjednako, do kraja, uživate u seksu, važno je znati šta naš partner želi. Ipak, nije uvek lako pričati na tu temu, a manjak komunikacije dovodi i do osrednjeg (ili nikakvog) seksualnog iskustva. Evo kako to da promenite, a samim tim da povećate i spomenuti postotak.

Šta žene žele u seksu?

Usavršavanje umetnosti pričanja o seksualnim željama počinje s razumevanjem i poznavanjem našeg tela. Ali kako da počnemo da istražujemo ovu teritoriju, bez osećaja sramote i bez stigmi? Pričanje na ovu temu, nažalost, ne dolazi bez prepreka i predrasuda. A stid je najčešće duboko utkan u svet seksa i zadovoljstva.Zaronite dublje

I kako onda pokrenuti ovaj razgovor iskreno i bez sramote? Psiholozi kažu da je potrebno da se zapitamo odakle dolazi stid zbog seksa i našeg tela? I da li nam on koristi? Odgovor je: naravno da nam ne koristi. Stpoga, budite otvoreni prilikom komunikacije sa pratnerom.

Jedini način da tražimo ono što nam prija tokom odnosa jeste da poznajemo svoje telo. Razmislite o tome šta vas uzbuđuje i šta vam prija. U ovome vam može pomoći i masturbacija.

Isto tako, važno je da zavolite sebe i da budete samouverene. Stanite pred ogledalo i posmatrajte svoje telo. Upoznajte ga. Ne fokusirajte se na nesavršenosti već na delove tela koje volite.

Šta žene žele u seksu: Kako komunicirati sa partnerom?

Sada kada ste se u potpunosti upoznali s svojim telom, vreme je da o tome i pričate. Partner bi trebalo da u svakom momentu zna šta vam prija, a šta ne. Nikako ne smete ništa da trpite tokom seksualnog odnosa i prekinite ga čim osetite nelagodnost ili bol.

Na ovu temu pričajte opušteno i otvoreno. Ispitujte partnera šta on voli i želi i zajedno dođite do kompromisnih rešenja.

Nemojte biti grubi. Koliko god da je vama neprijatno, jednako je neprijatno i vašem partneru. Koristite nežan ton i dajte partneru i komplimente.

Na primer: „U poslednje vreme dopada mi se kada radimo to i to.“, „Tokom odnosa, shvatila sam da mi ovo prija, a ovo ne“, „Želim da zajedno istražujemo kako bismo zajedno i uživali“.

Takođe, imajte na umu da nikada nije rano da pričate o užitku tokom seksa. Čak i kada ste tek na početku veze. Šta vam prija i šta želite možete reći ili pokazati i u toku samog odnosa.

Isprobajte tehnologiju

Sexting je sve popularniji trend. Naravno, niko na ovo ne sme da vas primorava, ali ako vas uzbuđuje da razmenjujete „nevaljale“ poruke i sličan sadržaj, slobodni ste da to i činite.

Pored toga, sa pratnerom možete probati i seksi video poziv, pomoću Vibera ili Facetime-a. Imajte na umu da prilikom slanja fotografija sakrijete lice (kako ne bi došlo do zloupotrebe). Isto tako, uverite se da je partner sam u prostoriji. I imajte na umu da li imate dovoljno poverenja u njega, jer su i u ovom slučaju moguće zloupotrebe (snimanje i kasnija distribucija tih video- snimaka).

Ukoliko vam se ova ideja dopada (a partner je osoba od poverenja), pozitivna strana ovakvoh načina istraživanja užitaka krije se tu činjenici da uz tehnologije imamo kontrolu nad time šta ćemo pokazati i koliko želimo da pokažemo. A stvorićete i sebi i partneru nezaboravne trenutak.

Lepota i zdravljegrinvalds/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.