Svađe koje mogu postati problem u svakoj vezi

by | 28 jula, 2018

Svi parovi se svađaju, a svađe im ponekad pomažu da reše probleme. Ali ponekad dolazi do rasprava koje se moraju rešiti kako se ne bi ponavljale.

Svađe oko nekih pitanja terapeuti za veze ističu kao najgore svađe koje se ponavljaju kod velikog broja parova, koji imaju probleme u vezi. To su pitanja koja mogu okončati svaku vezu.

Svađa oko novca

Finansije su na prvom mestu stvari oko kojih se parovi svađaju. Vi, na primer, možete štedjeti novac, dok ga vaš partner nekontrolisano troši ili obrnuto. Ovo pitanje možete rešiti razgovorom, dogovorom i menjanjem navika trošenja novca. A ako svaka osoba u vezi nastavi sa svojim navikama, ova svađa će se stalno ponavljati.

Svađa oko porodice

Normalno je da ponekad kritikujemo članove svoje porodice, ali ako vaš partner govori bezobrazne stvari o vašim bližnjima, to može biti problem. Vaš partner ne sme omalovažavati vašu porodicu, kao ni vi njegovu, kako ne biste jedno drugom povredili osećanja.

Svađa oko kućnih poslova

Iako se čini nevažno, ovo je problem koji može dovesti do velikih svađa u vezi, posebno ako samo jedna osoba odrađuje sve kućne poslove.

Podela poslova treba da postoji kako bi partneri bili ravnopravni, i to je svakako nešto o čemu morate porazgovarati s partnerom.

Svađa oko seksa

Ako vam nešto za vreme seksa ne odgovara ili mislite da vaš partner ima problema sa seksualnim nagonom, to su stvari koje mu morate pažljivo saopštiti. U suprotnom sve bi moglo eskalirati i dovesti do velike svađe koja će vašeg partnera povrediti i ostaviti nepovratan uticaj na vašu vezu.

Svađa oko ličnih osobina

Reči koje vam neko kaže u svađi najčešće nećete zaboraviti, posebno ako vam ih je rekla osoba koju volite. Stoga pazite i izbegavajte komentare o izgledu partnera i slično za vreme svađe. Verovatno ćete reći nešto što i ne mislite, ali to vašem partneru neće izgledati tako i time ćete ga jako povrediti.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.