7 razloga zašto nikada ne treba da se vratite bivšem

by | 14 juna, 2016

Nakon raskida i pokušaja da se krene dalje, većina devojaka krene u rikverc. Tačnije, u zagrljaj svog bivšeg jer kako tvrde “on je ipak sigurna luka”. Tom vraćanju u prošlost usledile su brojne neprospavane noći, suze, strašan osećaj nedostajanja i razočarenje ponudom potencijalnih momaka. Da li je moguće da je on bio ipak najbolja varijanta?!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

U takvim trenucima sve ono najgore što se desilo tokom veze i prouzrokovalo prekid stvalja se u drugi plan, jer razum polako popušta, a srce stupa u prvi plan.

Da li se promenio? Da li bi stvari možda bile bolje? Da li bi me cenio ovog puta? Samo su neka od pitanja koja naviru…

Pročitajte i… Kako raskidaju horoskopski znakovi?

Iako su sad sećanja na njega slatka i ne tako bolna, imajte na umu ovih 7 stvari zašto je bolje ići sam u budućnost, neko se vratiti u prošlost.

1. Bivši je bivši sa razlogom

Ukoliko ste same donele odluku da je bolje da završite vašu priču i uprkos slomljenom srcu i sećanjima nastavile dalje da gradite budućnost (koju sa njim ne bi imale), zašto bi se sada vraćale u prošlost?! Naravno, uvek imajte na umu i razloge raskida i da li bi se bilo šta promenilo u vašem odnosu na bolje. Ukoliko razloga i ne možete da se setite ili je u pitanju samo ponos ili inat, stvar je možda popravljiva. Međutim, ukoliko su vas u tom odnosu mučile konkretne stvari i stalno povređivale, zašto želite da se vratite po još bola?

Koji su još razlozi zašto nikada ne treba da se vratite bivšem pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Nastavili bi se stari problemi

Raskidi se uglavnom dešavaju jer par nije mogao da reši neki problem ili da se dogovori i složi oko ključnih stvari u životu. Zašto mislite da bi posle nekog vremena ti problemi nestali?

Pročitajte i… 7 saveta da lakše prebolite iznenadni raskid

3. Ljudi se ne menjaju

Naravno da se ponašanje može promeniti kada dođu ozbiljnije godine ili kada situacije prouzrokuju da neke stvari sagledamo na drugačiji način. Međutim, imajte na umu čuvenu poslovicu “Vuk dlaku menja, ali ćud nikada.”

Možda je vaš bivši vremenom postao odgovorniji i ambiciozniji što se tiče posla ili veze, ali teško da će promeniti i sve one osobine zbog kojih ste morali sa ga napustite. Neke osobine će korigovati, ali u suštini on je isti onaj od pre. Da li i dalje želite da se borite s tim u vašem životu?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Učite iz grešaka, ne ponavljate ih

Čitajte ponovo: UČITE IZ NJIH! Ne ponavljajte ih!

Ukoliko znate da neće funkcionisati drugi put, zašto ulagati svoju energiju i vreme u to? Fokusirajte se na one stvari koje funkcionišu i ostanite pozitivne, a prošlost ostavite tamo gde jeste. Da je ON bio za vas, ne bi se našao u prošlosti.

Pročitajte i… 10 stvari koje morate da promenite nakon raskida

5. Samo zato što je već “poznata teritorija” ne znači i da je dobra

Bivši momci su naša poznata teriotrija, poznata ulica, već isprobana kafa, farmerke u koje uvek možete da uđemo. Strah od nepoznatog je zastrašujući. Da li vas čeka novo razočarenje, da li vas uopšte nešto čeka?

Ukoliko ne probate kako ćete i znati? Ne ograničavajte se svojom prošlošću, već skupite hrabrosti i zgazite u budućnost jer samo tako možete očekivati nešto bolje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Toliko je riba u moru…

Ozbiljno! Izađite u grad, osvrnite se oko sebe… Puno je ljudi, slatkih momaka, interestantnih priča oko vas…

Nisu svi savršeni, ali u moru prilika na društvenim mrežama, klubovima, parkovima, fakultetima, radnim mestima mora da postoji bar jedan zanimljiv momak koga krasi singl status.

Pročitajte i… Šta se dešava sa muškarcima, a šta sa ženama nakon raskida?

7. Zaslužujete bolje

Svako od nas zaslužuje osmehe, ljubav, pažnju i slatke male sitnice… i zašto pristajati na manje? Iako život nije Diznijeva bajka, svaka devojka zaslužuje svog gospodina Pravog, a ne gospodina Bivšeg koji se već dobro izigrao sa vašim srcem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.