Ključni sastojak dobre veze

by | 21 decembra, 2014

Bez obzira da li ste u dugoj ili tek započinjete novu vezu, poverenje je veoma bitno. Ponekad incidenti iz prošlosti sprečavaju ljude da veruju svom partneru. Nedostatak ovog vitalnog sastojka veze ograničava njen razvoj.

Ipak, poverenje nije jednostavno izgraditi i može trajati mesecima. Međutim, postoje stvari kojima možete pomoći partneru kako bi počeo da vam veruje.

Verujte partneru

Ako očekujete od partnera da vam veruje, morate mu isto uzvratiti. Ako on pokušava da nauči novi jezik ili je rešio da promeni posao, ohrabrite ga u tome. Dajte mu do znanja da ga u potpunosti podržavate i da ćete mu uvek pomoći.

Recite mu šta želite

Kada razgovarate sa partnerom, recite mu tačno šta vam se dopada i šta želite, jer on ne može da pročita vaše misli i ne može da tačno pogodi šta vas čini srećnom. Ceniće činjenicu da mu se otvarate i pričate o tome. Upravo to je put prema ispunjenoj vezi.

Informišite ga

Kada planirate da napravite velike promene u životu, obavezno to recite partneru. Ako razmišljate da promenite posao ili drastično promeniti frizuru, uključite ga u proces donošenja odluke.

Komunicirajte

U vezi je veoma važno biti iskren i ne sakrivati bitne stvari. Ako ste otvoreni prema partneru, on će se osećati prijatno sa vama. Međutim, ako nešto skrivate i partner to otkrije, vaša veza bi mogla oslabiti. Zato budite otvoreni od početka i izbegavajte tajne.

Utvrdite granice

Dajte jasno partneru do znanja da vas neke njegove navike nerviraju. Možda vam se ne sviđa činjenica da izlazi bez vas ili vam se ne dopada što ostavlja čarape na podu. Podelite to sa njim kako bi se osećali sigurno u vezi i zatražite od njega da učini isto.

Autor: LifeContent, S.D.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.