Za srećnu budućnost: 9 stvari koje morate da saznate na početku veze

by | 8 juna, 2016

U svakoj porodici su prisutne ovakve ili onakve drame, ali ako vaša porodica ima bilo kakvih ozbiljnih problema, on bi to trebalo da zna pre nego što se upustite u ozbiljnu vezu i on shvati da ste od njega skrivali nešto tako važno.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Što se tiče ovih 9 situacija, uvek je bolje pre nego kasnije!

Pročitajte i… 10 signala koji otkrivaju da ste stvoreni jedno za drugo

Odmah na početku veze raščistite:

1. Vaši planovi za budućnost

Ne nužno dugoročni planovi, ali vaš potencijalni novi partner bi trebalo da bude upoznat sa vašim okvirnim planovima za idućih pet godina, čisto da zna da li se uklapate u sliku jedno drugome. Želite li da se nakon završenog fakulteta zaputite na višemesečno putovanje? Bilo bi u redu da on to zna pre nego što stvari postanu poprilično ozbiljne.

Šta još morate saznati na početku veze kako biste imali srećnu i lepu zajedničku budućnost pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

2. Da li ste trenutno zaposleni

Jeste li možda upravo dali otkaz kako biste pokrenuli svoj biznis, jeste li već neko vreme nezaposleni i tragate za poslom ili vas karijera uopšte ne zanima, ili želite karijeru majke i domaćice? Sve su to pitanja na koja vaš partner treba da zna odgovor kako bi znao da li može i želi li da se nositi sa vašim idealima.

Pročitajte i… Kada ljubav nije dovoljna: 4 razloga da odmah prekinete vezu

3. Kakav vam je smisao za humor

Iako vam se ovo možda čini kao nebitna stvaka, važno je da ste od početka iskreni i da su sve karte na stolu, pa tako i ova. Nemojte da glumite nevinašce ako uživate u perverznim i pomalo zločestim šalama, da on kasnije ne bi bio neprijatno iznenađen.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

4. Koliko vam je važna privatnost

Možda vi nemate ništa protiv toga da vaš dragi zna sve vaše lozinke, a možda vam ne pada na kraj pameti da ih date ikome na svetu, pa ni njemu. Kakav god vaš stav bio, lepo je od početka znati pravila igre i šta jedno od drugog možete da očekujete.

Pročitajte i… Kako da duže ostanete srećni u vezi… i zaljubljeni!?

5. Kako stojite sa bivšim ljubavima

Ne, naravno da on ne mora da zna baš sve detalje, ali ako ste vi i vaš bivši još uvek jako dobri prijatelji, poželjno je da on to zna. Kakve god vaše bivše veze bile, nemojte da dopustite da one unište vaše sadašnje i buduće.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

6. Važne stvari o vašoj porodici

U svakoj porodici su prisutne ovakve ili onakve drame, ali ako vaša porodica ima bilo kakvih ozbiljnih problema (zdravstvenih, finansijskih, problema sa zavisnošću), on bi to trebalo da zna pre nego što se upustite u ozbiljnu vezu i on shvati da ste od njega skrivali nešto tako važno.

Pročitajte i… Ova tri znaka otkrivaju da kraj njega nećete biti srećne

7. Vaša očekivanja od veze

Naravno da ne znate šta vam sutra nosi i kako ćete se vas dvoje slagati, ali ako ste osoba koja voli da se zabavlja i nema ni približno skore planove o udaji ili deci, otvoreno mu to priznajte. Možda i on želi samo da se zabavlja, a možda je u potrazi za zaista ozbiljnom vezom i ne želi da gubi vreme na nešto što nema budućnost.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

8. Kako izgleda vaš prosečan dan

Možda imate potpuno sređen, samostalan život koji dolazi u paketu sa 12-satnim radnim vremenom. Možda imate jako puno slobodnog vremena koje obožavate da provodite sa prijateljima i porodicom. Kako god vaš život izgledao, pošteno je da on zna da li u njemu imate i koliko mesta i vremena za njega.

Pročitajte i… Šta način na koji se grlite otkriva o vašoj vezi?!

9. Vaš stav o monogamiji

Ovo je svakako jedno od najvažnijih pitanja. Možda je vama skroz u redu da oboje flertujete sa drugim osobama sve dok ne prelazite granice flerta, a možda vam se diže kosa na glavi od same pomisli da lajkuje sve objave neke druge žene na društvenim mrežama. Pre nego što nenamerno povredite jedno drugo, otvoreno kažite kakvi su tačno vaši stavovi.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.