Pet tajni vrhunskog seksa o kojima se ćuti

by | 20 decembra, 2016

Saveti iskusnih seksualnih terapeuta često su drugačiji od „proverenih“ recepata za strast koji nas zasipaju sa svih strana.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dobar seks se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka, pa smo i kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks verovatno skloni pomisliti kako je najbolje da do njega dođe bez plana.

„Upoznali smo se u tri, u krevetu smo bili u pola četiri“, za mnoge je šifra prave strasti.

Ali, u stvarnosti, stvari baš i ne stoje tako. Znanje da će biti seksa uzbuđenje je samo po sebi.

Čak i svakodnevne stvari na koje inače ne obraćamo pažnju, poput nanošenja mejkapa, ili češljanja, postaju mali erotični rituali. Da o odevanju seksi rublja ni ne govorimo. Kad znamo da će biti seksa, predigra počinje, a samim tim povećava se uzbuđenje – pre i za vreme samog odnosa.

Dobar seks je seks koji je učestao

Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, pre ili posle upadamo u rutinu, pomalo se osećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu…

“Kad smo seksualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnome…”
Slično je i u krevetu – učestalost nas ohrabruje na eksperimente, na traganje za svojim vlastitim seksualnim identitetom, na promenu, na dinamiku pod kojom se misli na nešto posve drugo od menjanja poza. Iako su i različite poze pritom i te ktako dobrodošle.

Dobar seks uključuje (inter)akciju

„Glavno je da se volimo, nemaš tu šta reći, to se oseća.“ Ili – „Oh, on je pravi vulkan u krevetu, da vidiš samo te pločice.“ Ili – „Nemamo baš šta da pričamo, ali zato seks… Seks!“

Često sa zavišću slušamo prijateljice dok nam na devojačkom večernjem izlasku petkom podnose izveštaj o njihovim sekualnim reckama koje su skupile tokom prošle nedelje. Ali koliko im je zbilja dobro? Ili, ako im je dobro, je li to samo zato jer za bolje – ne znaju? Seksualni terapeuti kažu da je pričati seksi.

To ne znači da ćete pričati o tome kako ste maloprije kod pedikera operirali kurije oko, niti o pravilima citiranja znanstvene literature u diplomskom radu. U principu, ne preporučaju ni spominjanje bivšeg frajera. Ali pričati o odnosu samom, to da. „Ja volim ovo.“ „Napraviš mi sad…“ „Ajmo da se okrenemo.“ Takođe, bolje je pričati pozitivno. Na primer, ako vas nervira poza „doggy“, a volite „leptir“, nemojte reći: „Mrzim doggy.“ Radije recite: „Volim leptir.“ I ako vam se vrišti – vrištite.

Pročitajte i… Igrajte pošteno i rasplamsajte strasti: Ovo su najčešće želje muškaraca u seksu

Kliknite na sledeću stranicu… 

Dobar seks je opušten

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Lepo je seks ne ograničavati na krevet, ali mnogi od nas nesigurnost nastoje da nadoknadite posebnim akrobatskim veštinama. Smatraju da tokom jednog jedinog seksa moraju „overiti“ sto u kuhinji, veš mašinu, sudoperu.

U seksu je važno – ne žuriti se. Tamo gde vam je dobro, ostanite, dajte priliku i mestu, ne samo partneru i sebi. Još uvek ima dovljno prostora za eksperimente s dubinom, brzinom, vremenom… Koliko možete izdržati?

Dobar seks je (vaša) privatna stvar

Neki smatraju da se orgazam broji samo ako ga i vi i partner doživite u istom trenutku. Ili da se pritom neizostavno morate gledati u oči. Zamislite samo kako izgleda kad takva očekivanja poželite spojiti, na primer, „doggy style“.

Tehnologija može donekle pomoći, ali koliko strasti stane u situaciju u kojoj frajer tokom odnosa drži telefon na selfi stiku pred nenim očima, a ona ispred sebe rukama steže video kameru spojenu na TV?

Pročitajte i… Istine koje muškarci žele da njihove partnerke znaju o seksu

Ako neko uopšte uspe da stigne do orgazma na takav način, šta ako se u presudnom trenutku izvuče kabl?

Sve je propalo! Ne želimo da obeshrabrujemo one koji vole baš tako, ali vaš orgazam, a i sve ostalo što osećate za vreme seksualnog odnosa, vaše su stvari.

Ako želite grčevito i iz sve snage da grizete jastuk u koji ste gurnuli glavu jer ćete na taj način najintenzivnije doživeti vrhunac, to je recept za vas.

Nije lepo biti sebičan u seksu, ali neki osećaji jednostavno nisu za dijeljenje.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.