Tantrički seks: 7 saveta za duži i intenzivniji orgazam

by | 4 februara, 2016

O tantričkom seksu u poslednje vreme se mnogo piše i priča, ali jeste li znali da osobe koje praktikuju tantrički seks imaju najbolje orgazme?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Reč Tantra dolazi od dve reči – tanoti (širiti) i  (osloboditi) što znači metoda oslobođenja kroz širenje, a tantre ili tantrizam je religija koja je svoj procvat doživela oko 1.000. godine naše ere u južnoj Aziji.

Sastav tantre podrazumeva da se seksualni čin može upotrebiti za lični i duhovni razvoj, a tantristi su otkrili kako je ispravnim usmeravanjem seksualne energije moguće doseći blaženstvo. Kod tantričkog seksa energija teče između dvoje ljubavnika te poboljšava njihovo zadovoljstvo i orgazam, a sve zajedno traje mnogo duže nego kod običnog seksa.

Pročitajte i… 6 tajni zavođenja koje svaka žena treba da zna

Kako tvrdi seksualna terapeutkinja, Ava Kadel, tantra je emocionalna intimna praksa i odlična je za dugotrajne, ali i ležerne odnose. Jednom kad isprobate tantrički seks, više nikada nećete želeti da se vratite na staro, a vaš partner biće „lud“ za vama.

Ako ste spremni da isprobate tantrički seks, na sledećim stranama vam otkrivamo nekoliko važnih stvari na koje se morate fokusirati…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Dah

Pravilnim disanjem tokom seksa možete povećati intimnosti i podstaknuti orgazam. Što brže dišete, to će i vaš orgazam biti brži. Stoga usporite. Postanite svesni svakog udisaja i izdisaja. Uskladite svoj dah s partnerovim. U tantri postoje različite vežbe pomoću kojih ćete naučiti da razmenjujete svoju životnu energiju s partnerom.

Pročitajte i… 7 stvari koje iskusne devojke rade tokom seksa

Najbolji način za početak je poza kod koje je žena na muškarcu. Ruke položite jednom drugom na grudi i uskladite svoje disanje tako da vaš partner udahne dok vi izdišete i obrnuto. To možete učiniti i jedno drugome u usta, a pritom je važno da se gledate u oči. Tako se stvara veza između vašeg i partnerovog daha, kao i između vaših duša.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Pokret

Dodir može izazvati poseban osećaj, a naučno je dokazano kako smanjuje visok krvni pritisak, poboljšava imunitet i osnažuje vezu između dvoje ljudi. Kako bi navedene prednosti doveli do maksimuma, uključite tantričku masažu u predigru između vas i partnera.

Pročitajte i… Zodijak otkriva: U kojoj seks pozi najviše uživa vaš znak

Partner neka legne potpuno nag, a vi svoje telo namažite svojim omiljenim losionom ili mirisnim uljem za masažu. Zatim iskoristite svoje celo telo kako biste izmasirali partnera. Budite maštoviti, koristite svoj dah, kosu, grudi i druge delove kako bi podstakli različite erogene zone. Takva vrsta masaže podiže nivo međusobnog poštovanja i ostvaruje harmoniju. „Ovo je poput neke vrste plesa gde se i davalac i primalac osećaju jako dobro“, tvrdi Kadel.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Zvuk

Zvuk deluje poput unutrašnje masaže. Utiče na ćelije u našem telu koje reaguju na vibracije, te oslobađaju energiju. Glas prilikom seksa ima moć koje možda nismo ni svesni. Ispuštanje zvukova poput „ooh“, „aaah“ ili „mmmh“ partneru daje do znanja da vam je lepo i da uživate, te doprinosi intenzivnijem orgazmu.

Pročitajte i… Postanite prava lavica u krevetu: 6 stvari za kojima muškarci “lude”

Kadel savetuje izbegavanje tihog seksa jer je to kao da smo uklonili jedno svoje čulo tokom samog čina. Želite li da isprobate nešto novo, svaki put kad vam usne dodiruju partnerovo telo malo pevušite kako biste stvorili intezivniju vibraciju. Vaš partner biće prijatno iznenađen i verovatno će vam uzvratiti uslugu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Mišići

Sigurno ste već čuli da Kegelove vežbe pomažu da ojačate zidove grlića materice, pomažu kod lečenja inkontinencije (nekontrolisanog oticanja urina) i oporavljaju tonus mišića nakon porođaja. Žena takođe može da isproba stezanje mišića tokom vođenja ljubavi, tako što će stisnuti mišićima partnerov penis i koji bi u slučaju pravilno izvedene vežbe to svakako osetio.

Pročitajte i… Omiljena boja otkriva kakvi ste u krevetu

Izvođenje ovih vežbi tokom samog seksa partneru će priuštiti vrlo intenzivan užitak. Naravnom da bi se to dogodilo, vežbe se moraju izvoditi pravilno. Stoga morate vežbati kako bi vam mišići tamo dolje oačali.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Namera

Vaše namere pre i tokom seksa usmeravaju celokupan čin. Žene su često fokusirane na to da zadovolje partnera, a pritom zanemaruju sebe i svoje potrebe. „Pokušajte da se tokom seksa fokusirate i na sebe, budite samopouzdane i oslobodite svoju unutrašnju boginju, jer će to itekako uzbuditi partnera“, savetuje Kadelova.

Pročitajte i… Tri saveta kako da izludite muškarca u krevetu

Stoga bi vaša namera tokom tantričkog seksa trebalo da bude da iskusite što je više moguće užitka. Za početak masturbirajte pred partnerom. Namera je u ovom slučaju da uzbudite sebe, a bonus je što će to uzbuditi i vašeg partnera.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Pažnja

Tokom seksa važno je da budete fokusirani i svesni sadašnjeg trenutka, što je ponekad teško, naročito ako vam misli „šetaju“ naokolo. Kako bi bili sigurni da ste usresređeni na pravu stvar, Kadel preporučuje da zatražite partnerovo dopuštenje kako bi jedno drugome gledali u dušu gledajući u njegove oči. Ako vam on to dozvoli, kažite svom partneru šta vidite. „Dajte mu emocionalne, fizičke i seksualne komplimente“, savetuje ona.

Pročitajte i… Budite korak ispred njega: Saznajte 6 seksi tajni jačeg pola

Možda vidite prekrasnog ljubavnika, nekoga ko vas jako ceni ili vam je odan. Ovo je dobro za dugoročne veze, ali možda ipak malo preintenzivno za odnose koji još nisu toliko ozbiljni. Dakle, ako vam je to previše intimno možete se umesto toga skoncentrisati na istraživanje muških skrivenih erogenih zona poput one između anusa i testisa. Navlažite svoje prste i masirajte to područje i vaš će se partner osećati kao da je osvojio na lotou. Isto tako, neka se i on fokusira na istraživanje vaših erogenih zona koje će vam priuštiti višestruki užitak.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

7. Konačni cilj

Jedna od mnogih prednosti tantre je širenje užitka i postizanje višestrukih orgazama koji duže traju. Reč je o dolasku na rub samog vrhunca i uživanje u njemu pre nego što pređete preko ivice.

Pročitajte i… 3 šokantne stvari koje verovatno ne znate o orgazmu

Razmislite o prethodnih šest tačaka kao o svom tajnom tantričkom oružju. Uključite ih u celu akciju, a kada dođete blizu orgazma, zastanite, dišite i gledajte partnera u oči. Budite svesni tog trenutka i uživajte u njemu što je duže moguće pre nego što doživite orgazam.

Tantrički seks je potrebno praktikovati neko vreme kkao biste primetili rezultate, te budite strpljivi i vežbajte s partnerom što je više moguće. Praksa čini savršenstvo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.