Ženski razgovori: Šta kada muž gleda filmove za odrasle?

Da li zaista svi muškarci gledaju filmove za odrasle? I kako reagovati kada uhvatite svog muža na delu?

by | 16 jula, 2022

Nije tajna da su filmovi erotskog žanra posebno popularni i voljeni među predstavnicima muškog pola. Ali kako se odnositi prema takvoj zabavi kada je u pitanju muškarac sa kojim ste u vezi? Da li je normalno da vaš partner gleda filmove za odrasle ili je to neka vrsta varanja?

Filmovi za odrasle iz ženskog ugla

Postoje žene koje uživaju u filmovima za odrasle, ali i one koje imaju otpor prema industriji erotske zabave. Iz ženskog ugla, većina ovih filmova je nemaštovita, nerealna i zanemaruje ženske potrebe. Zato, osim ako niste sretnica koja uživa u gledanju filmova za odrasle sama ili zajedno sa svojim partnerom, otkriće da on to sam radi moglo bi da vas uzdrma.

– Moj muž gleda video snimke za odrasle. Pokušava to pažljivo da sakrije, ali ja ipak znam. Dugo se zaključava u kupatilu i nema sumnje šta on tamo radi. Pokušavam da sebi kažem da to nije ništa strašno i da je daleko od prevare, ali osećam se jednako kao da me je prevario. Smeta mi što ga druge žene uzbuđuju – ovim rečima se najčešće žene obraćaju bračnim savetnicima.

Ali, kada pokušate da govorite o svojim osećanjima sa drugima, da objasnite da ste povređeni, shvatićete da vas mnogi ne razumeju. Šta ima loše u filmovima za odrasle? Muž ne čini ništa loše, zar ne?

Da li je gledanje filmova za odrasle prevara?

Psiholog i seksualni trener Viktorija Bastrikina objasnila je kako najbolje reagovati u takvoj situaciji: otvoren razgovor je jedino rešenje.

Kako ona tvrdi, za muškarce, a i za deo žena, gledanje filmova za odrasle, pa i samozadovoljavanje su samo brz put za oslobađanje od napetosti i rešavanje prirodne seksualne potrebe. Ako ne utiče na seksualni život ili odnos partnera, gledanje filmova za odrasle nije problematično.

Ali, važno je i kako se vi osećate povodom toga. Ako ste nezadovoljni i ljuti, morate razgovarati sa partnerom. Saznajte da li mu nešto nedostaje u seksu, zbog čega gleda ove filmove i obavezno objasnite kakve to osećaje budi u vama.

 

 

George Rudy/GettyImagesPlus