Legendarni model patika stiže uskoro i u Srbiju

by | maj 23, 2022
adidas Forum High

Ograničen broj popularnih patika adidas Forum High i za kupce u Srbiji

Od kada je dr Džejms Najsmit, u želji da osmisli novi sport za svoje studente, zakucao korpu za breskve na zid teretane u Masačusetsu i izmislio košarku, ova igra se drugačije razvijala na dve strane Atlantika. Osnove su, naravno, ostale iste: deset igrača, metalni obruč i kožna lopta, ali su nijanse u načinu igre, kao i kultura koja je okružuje, uticale na određene razlike: na parketu, tribinama, ali i van dvorane.

Među ekipama koje su se izdvojile, kada je reč o rezultatima na Starom kontinentu, tu je Jugoplastika iz Splita predvođena našim Božidarom Maljkovićem, koja je krajem 80-ih uzela tri uzastopna trofeja u najelitnijem klupskom takmičenju.

Njima u čast adidas, u kolaboraciji sa nemačkim BSTN, kreirao je limitiranu seriju jedinstvenog modela patika dizajniranog u žuto-crnim bojama. Unikatni izgled odaje počast uspesima ove ekipe, kao i evropskom košarkaškom nasleđu u celini. Napravljeno je 150 ekskluzivnih pari, koje su rasprodate u rekordnom roku.

Na našim prostorima, adidas Forum High Jugoplastika patike su stigle do Maljkovića, jednog od najvećih košarkaških trenera svih vremena, kao i do Dina Rađe, junaka te generacije, u kojoj su igrali još i Toni Kukoč, Zoran Sretenović, Zoran Savić i drugi.

Presvučene u karakteristične kolorite Jugoplastike, adidas x BSTN nas vraćaju u eru potpune sportske dominacije splitskog kluba sa specijalnom etiketom na peti i logoom tima na zglobu. Svi detalji i ceo dizajn evociraju uspomene na igru jednog mladog tima koji je zaista bio ispred svog vremena.

Kako ogromno interesovanje za ovim modelima i dalje vlada, a svakodnevno stižu upiti da li i gde mogu da se nabave, iz adidasa stižu dobre vesti – ovog proleća ljubitelji košarke u Srbiji imaće priliku da dođu do svog para! U našoj zemlji adidas Forum High Jugoplastika ekskluzivno može da se nabavi samo u Tike shop-u, a pravo na kupovinu ostvariće oni najsrećniji nakon izvlačenja za koje će svi moći da se prijave na posebno kreiranoj internet stranici 28. maja. Zainteresovani će sve neophodne informacije moći na pronađu na zvaničnoj instragram stranici @tikebelgrade.

Osim nove serije patika, BSTN i adidas će predstaviti i knjigu European Basketball Heritage, vodič kroz evropsko košarkaško nasleđe, koji uključuje i priču o Jugoplastici, kao i razgovore sa ljudima koji su gradili istoriju ovog sporta.

PR / adidas