Šta nam je Ida Prester otkrila u beauty razgovoru?

by | maj 23, 2022
ida prester

Ida Prester, pevačica koja živi na relaciji Zagreb–Beograd, poverila nam je da na starenje gleda kao na prirodnu stvar, te da ne drami zbog bora, iako joj smetaju spušteni kapci.

Razgovarala: Nadežda Jokić

Ida Prester: Moja beauty pravila

Kakav tip kože imate i kako izgleda vaša uobičajena rutina nege?

Koža mi je vrlo suva, zbog čega je hranim odgovarajućim kremama. Ne komplikujem s ritualima. Kožu dobro očistim tonikom i nanesem kremu, najčešće onu brenda CeraVe. Na svaka tri meseca odlazim kod kozmetičarke na tretman ćišćenja lica. Zasad mi se to čini sasvim dovoljnim. No, ko zna šta me sve čeka u budućnosti (smeh).

Primećujete li pojavu novih bora i kako gledate na starenje kože?

Naravno da primećujem, ali ne dramim zbog toga. To su prirodni procesi koji su nezaustavljivi i bolje je izgraditi pozitivan odnos prema njima i njihovim posledicama. Iskreno, jedino što me nervira jesu kapci, koji mi se spuštaju, ali ne onako šarmantno kao kod Kejt Blanšet, nego nekako ukoso, usled čega izgledam kao tužni meda. Ipak, najbolji „lek” za to je osmeh – da oteram tu lažnu tugu u očima (smeh).

Da li ono što jedete utiče na izgled vaše kože i na koji način?

Imam periode kad se izvrsno hranim, na odmoru, recimo. Sveža riba i povrće… Lako je biti zdrav na moru (smeh). Međutim, kad imam mnogo posla i kad sam u gužvi, tada bukvalno jedem ono što mi je nadohvat ruke. Koliko puta samo zaboravim da do četiri popodne „ulijem gorivo u sebe” (smeh)!

Volite li da eksperimentišete s mejkapom, ili se rukovodite načelom „manje je više”?

Eksperimentišem na koncertima i ostalim nastupima. Obožavam da isprobavam sve lude ideje koje moja šminkerka Ena Jović omisli. Na nastupima nema pravila, dozvoljeno je apsolutno sve! Zato običnim danima nosim vrlo malo šminke. Tanak sloj L’Oral Paris True Match toniranog serume, gotovo providan, malo maskare i karmin. To je bukvalno sve!

Odlazite li na manikir i pedikir tretmane? Da li ste, generalno, čest gost kozmetičkih salona?

Pedikir radim uoči odlaska na more – pravi sam kampanjac (smeh). Na manikir tretmanu sam bila nekoliko puta u životu. Nije mi to toliko važno. Uvek su mi zubi, na primer, bili važniji od noktiju – o njima baš vodim računa. Svako po svome!

PROČITAJTE I…Šta nam je Dragana Mićalović otkrila u beauty razgovoru?

Kažu da je najzahtevnije biti plavuša. Kako održavate vlasi zdravim s obzirom na tako svetlu nijansu?

Već 20 godina idem kod iste frizerke – moje Ivane Marušić u Zagreb. Ona je zadužena za kolorizaciju mojih vlasi, i u to stvarno ulažem. Kosa mi je prirodno izuzetno svetla, ali se nijansa, koju trenutno preferiram, može postići samo pomoću izrazito gustih i lepo izvučenih belih pramenova. Ne volim žutu nijansu, već da vlasi vuku na sivo i hladne boje, što je dosta težak zadatak za svakog frizera. Kosa mi je uvek u dobrom stanju, za šta dugujem zahvalnost profesionalnoj nezi.

Da li u drogerijama kupujete samo proizvode koje koristite, ili u vašu korpu zaluta i ono što vam baš i nije potrebno?

Nisam kompulzivni potrošač. I nemam mesta za bespotrebne stvari u malom stanu uz dva mala zvrka. Kad imam sve što mi je potrebno, ne kupujem ništa dodatno. S garderobom je, nažalost, drugačije (smeh).

Jeste li fan parfema?

Nisam, smetaju mi jaki mirisi. U mom slučaju, mleko za telo i lagani dezodorans sasvim su mi dovoljni.

Idini favoriti

Hidratantna krema: CeraVe

Tonirani serum: L’Oreal Paris True Match

Maskara: L’Oreal Air Volume Mega Mascara

Šampon: Lakme White Silver

Pasta za zube: Sensodyne

lepotaizdravlje.rsGloria Glam, PR