ADRIJANA ČORTAN: Yahting style za ovo leto

by | 25 avgusta, 2009

 

lepota i zdravlje adrijana cortan

 

Bikini – zauvek!
Bikini je uvek u modi, a volim ga i zato što mi dobro stoji. Ne sviđaju mi se „vrišteći“ kostimi, narandžasti ili pink, a od veselijih boja dopada mi se žuta. Agresivan kolorit nije preduslov efektnosti. Vrlo lepo izgleda tamnomaslinasti kostim ili kombinacija crne i srebrne boje. Ovog leta mi se u svim modnim segmentima, uključujući i kupaće kostime, najviše sviđa jahting stil.

Turska – uživanje i bez šopinga
Ove fotografije nastale su u Turskoj, na putovanju koje je organizovala agencija Big Blue. Iako smo tamo boravili više od nedelju dana, uopšte nisam „šopingovala“. Uživala sam u plažama, hrani (naročito baklavama sa pistaćima), luksuzu koji se nigde u Evropi ne može dobiti po tim cenama… Generalno, kad sam na odmoru, ne opterećujem se kupovinom, što ne znači da, posle nekoliko dana, neću zaviriti i u radnje.


Pogled u nebo, pa u ormar
Kad krećem na prijem ili žurku, nikad ne razmišljam „obući ću ovo ili ono, da bih na nekoga ostavila utisak“. Izbor odeće uvek zavisi od mog raspoloženja, vremenskih prilika i situacije. Raspoloženje se najviše ogleda u odabiru boja. Kad je nebo tmurno, odabraću nešto tamnije. Tada mi nije ni do nekog naročitog „stajlingovanja“, pa se uglavnom oblačim „minimalistički“. Budući da sam pravi meteoropata, čim je sunčano, dobro sam raspoložena.


lepota i zdravlje adrijana cortanTeget-belo: kao more i jahta
Oduševljava me teget-bela kombinacija, a belo i inače veoma volim. Ove sezone većina brendova u svojim kolekcijama ima „jahting“ liniju. S obzirom na to da su mi ormari puni, ne mogu da kažem da mi nešto stvarno nedostaje, ali tom stilu ne mogu da odolim. Planiram da kupim i dooobre sandale, a i nove naočare za sunce, jer je to moj omiljeni modni detalj u svim sezonama, a leti naročito.


Raskoš je za piste
Kao manekenka, često sam imala prilike da uživam u glamuroznoj odeći. Dobro pamtim modele Darka Kostića, Verice Rakočević, Renata Balestre… Međutim, u tim haljinama mi je lepo samo na revijama. One su uglavnom veoma teške, tako da mi je nezamislivo da ih nosim i privatno.


Novi posao, nova odeća
Prelazak u Informativni program podrazumevao je pojavljivanje pred kamerama u potpuno drugačijoj odeći nego do tada. Prvih dana sam sama sebi izgledala čudno, ali mi se dopadalo to što sam nosila. Najčešći komentari su tipa „izgledaš malo starije, ali ti dobro stoji“. Imponuje mi to što na poslu izgledam ozbiljno, a privatno sam još uvek „veliko dete“.

Tekst: Brankica Treskavica Foto: Miloš Nadaždin

Tagovi: