Da li Holivud odbacuje plavuše?

by | februar 22, 2023
holivud, plavuše, brinete

Godinama, plava kosa je simbol fatalne žene. A onda je stigla 2023. i neke veoma popularne plavuše sa holivudske A liste rešile su da postanu – brinete. Da li se desilo nezamislivo? Da li to Holivud odbacuje plavuše?

Kada izgovorite Margot Robbie prva asocijacija je plava kosa. Ima li boljeg predstavnika za  plavuše sa holivudske A liste? Samo je jedan problem – Margot Robbie više nije plavuša. Što je najluđe, ona nije jedina. Hailey Bieber, Sydney Sweeney – nijedna od njih više nije plavokosa. Pa, kako se to dogodilo da kraljice plave kose skinu svoju krunu?

Margot Robbie

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto holivudske plavuše postaju lešnik brinete?

Slavne ličnosti vole smele transformacije kose, a potpuna, dramatična promena od plavuše do brinete je jedna od najvećih. Pa ipak, sve ove negdašnje plavuše svoje su transformacije izvele postepeno, gotovo neprimetno.

Pa šta je razlog? Da li im je dosta godina brige o preterano oštećenoj kosi? Možda. Ali, ima još nešto – čini se da sve ove žene danas izgledaju bolje. Plavuše koje izgledaju bolje kao brinete? Izgleda da je i to moguće.

Hailey Bieber

Članak se nastavlja posle reklama

Tamne nijanse su trend za 2023. godinu – to je izvesno. Stilisti savetuju da birate toplije tonove, boje koje izgledaju prirodno, da koristite tehnike balajaža i da stvorite prirodan utisak sunca u kosi.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako postići holivudski stil lešnik brinete?

Lekcija broj 1 – ne farbate se same! Te boje koje ponosno nose Margot, Hailey su pune života, što znači da su ih pažljivo nijansirali frizeri. Cilj je u osnovi srednja, ali bogata braon boja sa zlatnim sjajem.

Sydney Sweeney

Članak se nastavlja posle reklama

Morate biti zaista spremne za ovu promenu, jer ako jednom odete u tamnu zonu, teško će vam biti da vratite svoje svetle, plave pramenove. Ali, sa druge strane, održavanje je jednostavnije.

Kada jednom potamnite kosu nemojte se iznenaditi ako vam crte lica postanu upečatljivije. To je sasvim normalno.

Članak se nastavlja posle reklama
Andreas Rentz, Kevin Winter, Amy Sussman/Staff Lisa Maree Williams, Philip Faraone / Stringer/gettyimages