Florence Pugh ukazuje na štetne trendove u Holivudu: Dijeta ni po cenu uloge!

by | februar 7, 2023
Florence Pugh dijeta

Život poznatih žena odvija se pod mikroskopom. Svaki pokret ili promena u izgledu bivaju pažljivo ispitane od strane javnosti i industrije zabave. Njihova vrednost vrlo često se poistovećuje sa njihovom sposobnošću da se usklade sa arhaičnim i često štetnim standardima lepote.

Zato je pravo osveženje kada se u generacijama onih koje se bore da nađu svoj glas pojave mlade glumice kao što je Florence Pugh (Florens Pju) koja je otvoreno odbila da drži dijetu i menja svoje telo, čak i zarad uloga u filmovima A produkcije. Florence Pugh je u svom intervjuu za Vogue otvoreno priznala da je slika o telu nešto sa čime se borila i pre nego što je počela da glumi. Žene su tome, jednostavno, izložene čim telo počne da im se menja, bile one poznate ili ne.

– Za žene je to jako važna stvar. Od trenutka kada počnete da postajete žena, da vam rastu butine, zadnjice i grudi, sve počinje da se menja. Kako počnete da pratite svoju sliku u ogledalu tako i vaš odnos sa hranom počinje da se menja – kaže mlada glumica.

Florence Pugh: Volim da jedem

Njena nespremnost da se povinuje zahtevima da bude na dijeti itekako je uzela danak u prvim danima njene karijere. Odbijanje da menja svoje telo na nezdrav način jako je zbunjivalo ljude u Holivudu gde se, do tada, tako nešto jednostavno podrazumevalo.

– Očekivalo se da ćete biti na bilo kakvoj dijeti, bez puno pitanja. Koliko je njih šokiralo moje odbijanje, mene je šokirala sama ta ideja: zbog čega, uopšte, ugrožavati zdravlje? – kaže Florence Pugh.

Ona svoj posao shvata ozbiljno, ali jednostavno voli da jede i ne boji se to da kaže i pokaže. A ako joj ikada postavite pitanje o  njenoj rutini vežbanja ili o ishrani, vrlo je jednostavna „caciki ide uz sve!“.

 

Gareth Cattermole / Staff/GettyImagesEntertainment