Dezeni koji podižu svaku modnu kombinaciju: U njima ćete uvek izgledati moćno

by | januar 30, 2023
dezeni koji podižu autfit

Kako to zvezde postižu da uvek izgledaju skupo i moćno, čak i u haljini do 39 dolara? Rešenje su ovi dezeni – oni podižu svaki autfit!

Ah, taj luksuz! Za nekoga, skupa odeća je ona sa visokom cenom. Za druge, to je najkvalitetniji materijal. Za treće, to je dizajnerski potpis. Istina je, ipak, da vam ne treba ništa od ovoga da biste delovale kao da vaša modna kombinacija poseduje sve ove karakteristike.

Nažalost, ne postoje ni univerzalni recepti koji će vam reći kako da izgledate kao „milion dolara“. Međutim, postoje mali trikovi, koji pomažu da ostavite pravi utisak. Ovih 5 dezena izvode trikove koji su definitivno vredni pokušaja.

Dezeni koji podižu svaku  modnu kombinaciju

Karirana odeća

Suprotno popularnom verovanju, neće svaki karirani dezen izgledati „skupo“ i aristokratski. Klasični tartan (škotski dezen) je, recimo, neraskidivo povezan sa idejom o grunge stilu devedesetih. A, opet, kocke bež, crne i crvene boje, koje je brendirao Burrbery ne samo da nagoveštavaju, one čak i vrište da imate propriličan iznos na svojoj kartici. Ipak, ako želite da izgleate kao žena od stila i novca, birajte glenček – ovaj dezen definitivno ostavlja utisak.

Danas ga u svom radu aktivno koristi brend Ralph Lauren, a siva karirana odela mogu se videti i kod Aleksandra Vanga.

Ševron uzorak

Porodica Missoni i njihov istoimeni brend bili su posebno uspešni u popularizaciji ševronskih šara, čineći horizontalne cik-cak linije na trikotaži svojim zaštitnim znakom. One mogu biti višebojne, ali ovde treba napomenuti da što više boja –  to je manji efekat. Ovo pravilo se odnosi ne samo na ovaj obrazac, već i na bilo koji drugi: ako želite da „izgledate skupo“ – odustanite od višebojnosti u odeći.

Ševronski uzorak izgleda zanimljivije od uobičajenih višebojnih ravnih linija, koje definitivno nikoga neće impresionirati.

Tačkice

Od ozbiljnosti do romantike: još jedan dezen koji vizuelno obogaćuje sliku. Asocira na retro stil, a retro je, zauzvrat, uvek povezano sa nečim boljim i kvalitetnijim. Uzmite, na primer, dve klasične bluze: jedna će biti bela, a druga će biti bela sa crnim tačkama. Koja će izgledati skuplje?

Haljina  na tačkice će uvek izgledati sjajno, bez obzira na stil. Ove sezone dobar primer nam daju Balensijaga i Dior. Ipak, jedna stvar je ovde ključna – i prateći komadi garderobe moraju biti retro.

Apstrakcija

Apstrakcija, kao i apstraktna umetnos- zamisao dvadesetog veka, ostaje uglavnom neshvatljiva. Kubističko odbacivanje direktne linearne perspektive u vizuelnim umetnostima stvorilo je senzaciju u svetu umetnosti, o čijoj vrednosti ili poročnosti likovni kritičari još uvek raspravljaju. Apstraktna umetnost može da se dopada i ne voli, ali jedno je sigurno: već sedam decenija ona ima vrlo jasnu konotaciju – veoma je skupa. Ista stvar će se desiti i sa odećom ako na nju primenite apstraktni obrazac: prijatno će zbuniti vašu okolinu, igrajući u vašu korist.

Kritičari moderne umetnosti skloni su da zameraju da se apstraktne slike ne razlikuju mnogo od dečjih mazalica. Razlikuju se, i to kako! Približno isto važi i za modu: nespretni geometrijski oblici i zaista uspešan apstraktni otisak nisu ista stvar.

 

Kharchenko_irina7/gettyimagesplus

Tagovi: