Haljine za kancelariju: Šta je dozvoljeno, a šta neukusno za posao?

by | oktobar 27, 2022
Haljine za kancelariju

Haljine za kancelariju bi ipak trebalo da se biraju po određenim pravilima, a kojim, saznajte u nastavku.

Nova sezona je novi početak, a samim tim donosi novi pogled na svet ali i novu garderobu! Predlažemo vam da započnete ažuriranje postojeće baze garderobera kupovinom haljina u poslovnom stilu. A u ovakvim komadima možete otići i na sastanak, i na intervju, i naravno u kancelariju.  Ali prvo, podsetimo se nekoliko važnih pravila za kreiranje looka u poslovnom stilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica (@thedavisstandard)

Članak se nastavlja posle reklama

Haljine za kancelariju- pravila oblačenja

Dužina

Ove sezone, dužina haljine može biti bilo koja – od ultramini do maksi. Međutim, za kancelariju je najbolje obući nešto neutralno. Ako je u pitanju mini varijanta, onda radije birajte modele koji su dužine malo iznad kolena.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

U slučaju maksi haljina, birajte one od sredine potkolenice. Najbolja opcija su haljine midi dužine. Odlično se slažu i sa štiklama i sa ravnom obućom.

Haljine za kancelariju i boja

Članak se nastavlja posle reklama

Postoji mišljenje da ne biste trebali dolaziti u kancelariju u previše šarenim ansamblima. Ovo je delimično tačno: najbolje je izabrati haljine u tamnoplavoj, sivoj i crnoj boji. Istina, neke svetle boje koje se mogu klasifikovati kao klasične su takođe prikladne u poslovnoj garderobi. To uključuje crvenu, smaragdnu i senf.

Članak se nastavlja posle reklama

Dezen

Ako želite da svojoj kancelarijskoj garderobi dodate svetlinu i sofisticiranost, savetujemo vam da obratite pažnju na cvetni print i pruge. U prvom slučaju, dezen treba da bude uzdržan, ali u isto vreme dovoljno velik – malo cveće u kancelariji nije prikladno.

Članak se nastavlja posle reklama

Što se tiče pruga, sve je jednostavnije: ovaj obrazac može biti apsolutno bilo šta – geometrija uvek izgleda strogo i elegantno. Čak i pruge u duhu kolor bloka neće moći da pokvare look.

Haljine za kancelariju i materijali

Članak se nastavlja posle reklama

Lagana, ali neprozirna tkanina za posebne prilike je odlična opcija za kancelariju. Isto tako, tvid i gusta vuna je dobar izbor.

5 autfita za 5 radnih dana: Garderoba za posao za svaki dan u nedelji

Lepota i zdravljeSolovyova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; AnnaZhuk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; triocean/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;