Kažu da će sutra padati kiša? Pa,šta! Pročitajte zašto se ne bojimo kiše…

by | 24 februara, 2017

Da li ste nekada upoznali kreatorku kabanica? Mi jesmo… To je Elena Dušej, dizajnerka tekstila. Zajedno sa Vukašinom Markovićem, grafičkim dizajnerom, stvorila je brend Rein.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Rein

■ Kako ste poželeli da kreirate kabanice?
Postoje dva razloga – nema ih u Srbiji i ne volim kišobrane. Oduvek sam radije kisnula, nego nosila kišobran, jer volim da su mi ruke slobodne. Oni, koji ih nose, znaju da koliko god se trudili da ih ne izgube, obično ih zaborave u autobusu, taksiju, u hipermarketu… Imajući sve to u vidu, poželeli smo da uradimo nešto što će štiti od kiše, a istovremeno biti modni detalj. U decembru nam je bila godišnjica, s tim što sam pre tri-četiri godine napravila nekoliko test primeraka. Nisu prošli dobro, jer su posle izesnog vremena počeli da propuštaju vodu. Tada sam sebi obećala da ću se ponovo baviti kabanicama, tek kad pronađem kvalitetan materijal.
■ Koji deo posla pripada vama, a koji Vukašinu?
Ja sam zadužena za odabir materijala i krojeve, a on za vizuelni identitet brenda. One dosadne poslove, koji se svode pod termin “papirologija”, radim ja nadajući se da ćemo u nekom trenutku dovoljno poslovno ojačati, da bismo platili nekoga ko će se time baviti.

Foto: Rein

Prva laička misao je – kreiranje kabanica ne osavlja dovoljno prostora za ispoljavanje kreativnosti.

Zaista nije tako, ali je kod nas problem u oskudnoj ponudi materijala. No, čak i u ovim uslovima, radimo na tome da sledeća kolekcija bude bitno drugačija, a voleli bismo da uskoro imamo i dečije modele. Kao što vidite, naše kabanice nisu klasične već izgledaju kao kišni mantili. Postava je, praktično, isti materijal kakav je na spoljnem delu, a prodajemo ih u finoj torbici, koja je široka samo trideset santimetara. Dobro dođu i kad ne pada kiša, već duva vetar, jer zaista štite.
■ Kad ste pomenuli da je materijal dupli, odmah sam pomislila – da li su teške?
Naprotiv, vrlo su lake. Ženska kabanica ima samo 300 grama.
■ Ko češće nosi kabanice – žene ili muškarci?
Iznenadila sam se, ali muškarci, mada se žene više raspituju.
■ Može li se živeti od kabanica?
Vukašin radi u svojoj struci, a ja u marketinškoj agenciji. Kabanicama se bavimo i pre i posle radnog vremena. Srećom, brend je vrlo fleksibilan, pa mnogo toga može da se uradi i online. U nekom trenutku ćemo morati ili da se postpuno posvetimo ovom poslu ili da nekoga zaposlimo.

 

Foto: Rein

Svi znaju koji su brendovi svetski poznati kad je reč o džinsu ili sportskoj odeći, ali malo ko zna brendove kišnih kabanica. Da li su neke baš poznate?
Postoje, a zovu se Rains i Stutterheim. Izrađene su od neverovatnih materijala, ali koštaju tristo evra.

Pročitajte i… Igor, Dragan i Vladimir znaju šta je potrebno da postanete vamp lady!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: