Ikone stila: Kakve kupaće kostime su nosile dive

by | 24 juna, 2023
ikone stila

Moda je ciklična, a mnogi trendovi se nakon nekog vremena vraćaju u naše živote. Zato se prisećamo kakve su kupaće kostime nosile ikone stila. Možda će se baš takvi nositi i u budućnosti.

Ikone stila: Kakve su kupaće kostime nosile najlepše žene 20. veka

Princeza Dajana

Naravno da se na vrhu liste nalazi prava ikona stila koja je obeležila 20. vek.Jednodelni kupaći kostim s leopard printom uparen s naočarima za sunce, stajling je koji je zadivio ceo svet. Lejdi Di je volela sport i imala je sjajnu figuru. Princeza je nosila kupaći kostim s animal uzorkom, koji je i danas u trendu.

Merilin Monro

Nikada nećemo prežaliti Meilin Monro. I dalje važi za jednu od najlepših žena svih vremena. Merilin Monro je tačno znala kako da istakne raskošne obline pri izboru svoje odeće. Kupaći kostim na pruge sa visokim strukom i gornjim delom bez naramenica ističe tanak struk, vizuelno naglašava volumen grudi i bokova. U takvom izdanju, nema šanse da ostanete nezapaženi.

Odri Hepbern

Prugaste kupaće kostime nije preferirala samo Merilin. Odri Hepbern je preferirala dvodelne kupaće kostime s prugama ili tufnama. Izgledala je šik i osećala se samouvereno u njima. Ovaj model nosila je na snimanju filma „Putovanje u dvoje“.

Brižit Bardo

jedna od najlepših žena koje su hodale Zemljom. I žena s najviše stila. Graciozna Brižit Bardo je tačno znala kako da naglasi ženstvene obline i rado je nosila bikini sa cvetnim printom na plažama. Glumica je bila u centru pažnje nakon objavljivanja filma „Manina, bikini devojka“ i smatra se promoterkom, bikinija i toplesa. Bardo je bio uverena da u takvoj odeći nema ničeg sramotnog.

Žaklina Kenedi

Žaklina Kenedi je volela lepe i elegantne kupaće kostime. Bivša prva dama Sjedinjenih Država, koja je bila najfotografisanija žena na svetu, prema rečima dizajnerke Sesil Biton. Fotografisali su je u različitim modelima. Bila je prava ikona stila.

 

Tom Kelley Archive/gettyimages.co.uk