Kako nas je revija Ane Ljubinković odvela u neki daleki, nestvarni svet

by | 31 oktobra, 2016

Šesto veče jubilarne 40. Beogradske nedelje mode obeležila je revija poznate dizajnerke Ane Ljubinković, koja je uz podršku kompanije Avon prikazala novu kolekciju za proleće/leto 2017.

Foto: Promo

Foto: Promo

Nakon uspešnih revija u Londonu i Budimpešti i beogradska publika imala je priliku da vidi kolekciju inspirisanu lutkama iz kratkog filma “Džabervoki” češkog umetnika Jana Švankmajera, filmom “Nemoguće putovanje” francuskog umetnika Žorža Melijesa i eksperimentom stvaranja oblaka austrijskog psihoanalitičara Vilhelma Rajha. Dizajnerkine kreacije su učinile da manekenke na pisti deluju kao nestvarne kosmičke heroine, obučene u neku vrstu pastelnih uniformi armije iz mašte. Siluete su strogih ali ipak ženstvenih linija, a sudar oštrih i mekih oblika stvorili su ovaj harmonični svet kreativnog haosa.

Foto: Promo

Foto: Promo

“Svaka moja kolekcija priča određenu priču, ali ostavlja dovoljno prostora posmatraču da je doživi na svoj način. Volim da spajam ono što je naizgled nespojivo i da eksperimentišem materijalima, bojama, oblicima i šminkom, o kojoj protekle dve godine brine kreativni tim kompanije Avon. Važno mi je da svaki detalj na manekenkama doprinosi stvaranju atmosfere koja će odvesti publiku u neki drugi svet, na granici mašte i stvarnosti.” – izjavila je Ana Ljubinković nakon revije.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ana i Avon dele iste vrednosti, pre svega veru u moć mašte i kreativnosti koja ih iznova inspiriše, ali i ljubav prema razigranim bojama po kojoj su poznati. Anini bajkoviti modeli karakteristični su po upečatljivom koloritu i interesantnim formama, a svim ljubiteljkama Avon proizvoda poznato je da su njihovi omiljeni karmini, sjajevi i senke čuveni po širokoj paleti nijansi u kojima su dostupni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.