Modne vinjete oduševile na Belgrade Fashion Week-u

by | 7 novembra, 2016

Sada već tradicionalni prostor za održavanje Modnih vinjeta na Belgrade Fashion Week-u, Galerija Štab savršen je poligon prezentacije dizajnera koji svoj rad javnosti plasiraju sredstvima nešto drugačijim od standardne modne revije. Svoje radove prikazali dizajnerke Jasmina Vujović – GetUp, Katarina Puzić i Vesna Kracanović kao i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan.

Foto: Đorđe Tomiić

Foto: Đorđe Tomiić

Izlagačka sloboda, upotreba različtih medijuma i koncepcijskih pristupa glavni su razlozi što je ovaj programski segment postao jedan od najatraktivnijih u okviru Beogradske nedelje mode.

U ovoj specifičnoj konstelaciji i kroz sebi svojstven koncept pojavio se i brend GetUp iza koga stoji dizajnerka Jasmina Vujović. Njeni modeli karakteristični su po tome što su namenjeni mladoj ženi izražene individualnosti, sa dozom hrabrosti da iznese razliku od okruženja.

Foto: Đorđe Tomiić

Foto: Đorđe Tomiić

Inspirisana umetničkim stvaralaštvom naše slikarke Dušice Pejić, modna dizajnerka Katarina Puzić se upušta u svežu, modnu igru printova, formi i različitih struktura, materijala, iz koje niču unikatni, ženstveni i udobni outfiti Sprout kolekcije za sezonu proleće/ leto 2017.

Foto: Đorđe Tomiić

Foto: Đorđe Tomiić

Vesna Kracanović, u kolaboraciji sa brendom Naša posla, izložila je radove koji predstavljaju deo kolekcije u nastajanju Man Into Woman. Inspirisani memoarima transrodne umetnice Lili Elbe, odnosno Einara Wegerera, eksponati otvaraju pitanje identiteta, integriteta i seksualnosti. Najfiniji materijali od kojih je kolekcija izrađena vrše dvojaku simboličku funkciju – barijere ili korespondenta između posmatrača i autora.

Foto: Đorđe Tomiić

Foto: Đorđe Tomiić

Studenti IV godine Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan predstavili su se kolekcijom Refleksija koja za zadatak ima da istraži spoj modernog, glamuroznog i dinamičnog. Kroz elegantne forme, prigušne boje i duh energije modela koji nas vraćaju u vreme Velikog Getsbija i nastanka Art Deco pravca, ova jedinstvena modna priča pruža beg od sivila kojim je obeleženo sadašnje vreme.

Foto: Đorđe Tomiić

Foto: Đorđe Tomiić

2 reagovanja na “Modne vinjete oduševile na Belgrade Fashion Week-u”

  1. Tatjana Stanišić kaže:

    Predobro-kratko i jasno.

  2. Beba kaže:

    Ovo sve izgleda toliko fantasticno, ali fantasticno! Umetnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.