Modni stil ANE STANIĆ: Million dollar punk look

by | 30 septembra, 2009

I ako volite alternativne stilove, možete izgledati kao „cica od milion dolara“. Pravi dokaz za to je pevačica Ana Stanić, koja je za L&Z snimanje odabrala kreacije Dejana Despotovića, jer „imaju provokativnu, rok crtu“

ana stanicNikada dovoljno prostora
Emotivno se vezujem za stvari, pa ih zato nerado poklanjam ili bacam. Dok sam bila klinka, maštala sam o ogromnom plakaru. Kad sam počela da živim sama, deo sobe sam pregradila i na taj način dobila džinovski ormar. Međutim, i on je postao premali, kao što bi svaki bio kad stalno kupuješ stvari, a starih se teško odričeš. Zato sam odlučila da čim u njega smestim nova stvar, izbacim jednu staru.
Što starija, to lepša
Ranije sam mislila da žena, kad je izgled u pitanju, vrhunac dostiže u svojim dvadesetim godinama i da, kako vreme prolazi, sve na njoj počinje da „visi“. Međutim, vremenom sam se razuverila. Sada mi se moje telo više sviđa nego pre pet godina.

Modne greške
Kad gledam neke veoma stare fotografije, iz perioda Mobi Dika, zaključujem da sam bila super obučena. Na početku sam nosila pocepane farmerke, kožni korset, kožnu motociklističku jaknu i cokule. To mi je baš slatka faza. Tokom solo karijere, sve donedavno, nikada nisam nosila preterano seksi stvari, zapravo, retko sam nosila ženstveniju odeću. Taj stari način oblačenja više mi ne odgovara, ali jasno mi je zašto mi je ranije odgovarao i to je potpuno ok.

Vatromet ideja
Saradnja sa stilistom Peđom Govedaricom počela je spotom za pesmu Nađi me, a punu zrelost je dostigla spotom Više nisi moj. Peđa je stilista koji se non-stop nadograđuje, a inspiraciju nalazi u svemu što ga okružuje. Nas dvoje često prepričavamo anegdote sa snimanja mog četvrtog albuma: Peđa je svaki put smatrao da treba da obučem jedno, a meni se sviđalo nešto drugo, oboje smo malo eksplozivni, i – eto vatrometa. Sada mi se sviđa baš sve što mi predloži.


Izgleda skupo a ne košta mnogo
Nije mi žao da platim kvalitet, kad je reč o stvarima koje duže mogu da se nose, kao što su sakoi ili kožne jakne… Međutim, kad biram sezonsku ili odeću u kojoj nastupam, trošim racionalno. Tokom nastupa, ponekad sednem na binu, pa pocepam haljinu, nekad se oznojim ili posle koncerta sve to samo nabacam u torbu i požurim u kombi. Peđa mi je otkrio fenomenalnu radnju u Njujorku, u kojoj mogu da nađem savršenu odeću za nastup. Ništa nije preskupo, a sve je veoma efektno i originalno. Volim da, slušajući komentare na tu odeću – „ovo je super, gde si kupila, koliko košta“, šokiram ljude cenama koje su znatno niže od onih koje očekuju. Mislim da je vrlina, a ne mana, kada nosiš nešto relativno jeftino, a u tome deluješ – skupo.


Ah, te Parižanke
U Parizu sam videla najlepše obučene žene i muškarce. Svi pominju Italijane, ali oni su za moj ukus suviše skockani. Parižani su u fazonu „baš me briga“, a izgledaju super. Neke moje drugarice koje tamo žive, tašnu koju su platile preko hiljadu evra u kafiću stave na pod. Kad sam jednu od njih upitala kako može to da uradi, uzvratila je: „Što? Ništa joj neće biti. Neću je, valjda, držati u krilu kao neka bakica“. Nije samo stvar u tome šta nosiš, već i kako to činiš, što ne znači da mislim da svi treba da stavljamo tašne na pod.

 

ana stanic


Kad može Madona…
Nisam toliko bogata da bih se samo jednom pojavila u nekoj kombinaciji, a i bilo bi mi žao da se nekih stvari tako brzo odreknem. Obično nastojim da garderobu ne nosim više od dva-tri puta u prilikama za koje znam da će izazvati veću pažnju. Volim da se u odeći u kojoj sam bila u spotu, kasnije pojavim na nekom bitnom nastupu. Naravno, nikome nije prijatno kad ga u novinama prozivaju da je više puta bio isto obučen, ali Madona je u velikoj meri obesmislila takve priče kad u vreme dok je bio aktuelan njen prošli album nije izlazila iz lila trikoa. To je bio njen stajling (uniforma) za tu turneju i nije bilo razloga da se pojavljuje u drugim odevnim kombinacijama. Tada sam shvatila da se time ne treba preterano opterećivati.


Krivo je kašnjenje
Ni pred nastupe, ni pred važne večere ili prve sastanke, ne trošim previše vremena za odabir odeće. Najčešće se pojavim u onome što mi prvo padne na pamet. To ponekad nije dobro, jer tek kad me snime, pa se vidim na televiziji ili u novinama, shvatim da sam mogla i bolje da se obučem. Obično se i ne šminkam kod kuće, već u kolima. Često kasnim, pa zato što ne želim da me još duže čekaju, nastojim da se spremim što brže. Najviše vremena potrošim na frizuru, jer shvatila sam da i odsustvo šminke i ležerna odeća mogu da izgledaju simpatično, ali ne i neuredna kosa.

 

 

Tekst i organizacija: Brankica Treskavica Foto: Miloš Nadaždin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.