Minđuše za sve prilike: Sedam tipova naušnica koje svaka žena mora da ima

by | decembar 17, 2023
minđuše za sve prilike

Ovih sedam tipova minđuša svaka žena mora da ima u kutiji za nakit kako bi bila spremna za svaku priliku. Minđuše za sve prilike: od poslovnog sastanka, preko koktela, do lude žurke

 

Kako izabrati bezvremenske minuđuše koje idu na sve?

Tu važe tri zlatna pravila. Prvo – one ne smeju biti od jeftinog materijala. Drugo – ne kupujte trendi komad, nego bezvremenske modele. Treće – pripazite na svoj stil.

Članak se nastavlja posle reklama

Iako ne postoje određena pravila, opšte pravilo je da ležernu odeću treba nositi sa minimalističkim minđušama, dok svečanu odeću treba nositi sa kitnjastim. Kada birate pravi par minđuša za neku priliku, jako je važno da znate odakle da počnete. Biserne minđušice i karike su za svakodnevno nošenje, dijamanti i cirkoni za veče. Još jedan sjajan savet je da ako želite dizajn sa dragim kamenjem, možete da uskladite boju dragog kamena sa bojom vaših očiju za efektan efekat. Od izuzetne je važnosti i vaš stil: predimenzionirana odeća zahteva velike komade, dok tihi luksuz preferira jednostavne i minimalističke minđuše. Kako biste mogle da odgovorite na sve ove zahteve, otkrivamo vam koje to minđuše svaka žena mora da ima.

Minđuše za sve prilike: 7 osnovnih modela

Karike

Karike su već postale klasika. Bilo da su bižuterija ili od plemenitih metala, ove se minđuše stalno vraćaju u modu. Obično se kombinuju sa ležernijim stilovima: od sportskog do džipsi ili boho stila. Izbor zavisi od njihove veličine i materijala od kojeg su pravljene.

Članak se nastavlja posle reklama

Nepisano je pravilo da velike karike ostavljate za kasne popodnevne i večernje događaje. Kada nosite velike karike, nije neophodno da sklonite kosu sa lica, ako imate bujnu ili talasastu kosu. Ukoliko vam je kosa slabija, radije se opredelite za karike srednje veličine. Sklonite kosu sa lica.

Velike karike su za opuštene prilike. Za konvencionalnije događaje trebalo bi birati neke druge minđuše. Ili se bar opredeliti za svedeniji model karika.

Članak se nastavlja posle reklama

Minđuše od polimer gline

Ove su minđuše izuzetno pristupačne, a možete ih naći u svim varijantama. Dostupne su u pravilnim geometrijskim oblicima, monokoliritne, šarene, sa ornamentima.

Minđuše od polimer gline osvežavaju garderobu i donose dah mladosti. Njihov oblik trebalo bi prilagoditi obliku lica. Boja zavisi od efekta koji treba da izazovu. Što šarenije su odlične za razbijanje klasičnih odevnih kombinacija. Svedenije su lakše za kombinovanje. U svakom slučaju i ove su minđuše namenjene svakodnevnoj, opuštenoj prilici.

Članak se nastavlja posle reklama

Minđuše sa cirkonima

Obožavale cirkone ili ne, izbeći ih ne možete. Minđuše sa cirkonima su apsolutno neophodne u kutiji nakita. Odlične su za sve večernje prilike: odlazak sa prijateljicom u klub,  porodične svadbe, žurke.

Ukoliko niste ljubitelj cirkona, za vas su manje minđuše bez boje ili u crnoj boji. Ograničite se na tri do pet cirkona. Ako volite cirkone, za vas nema granice. Na raspolaganju su sve boje i svi oblici: od klasičnih minđuša na šraf do visećih minđuša.

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što ne bi trebalo da zaboravite, za koje god da se cirkone odlučite, jeste da oni zahtevaju kosu sklonjenu sa lica. Ako su na visećim minđušama, onda bi kosa trebalo da bude sklonjena i sa vrata.

Biserne minđuše

Ovo je definitivno must have. Dame koje mogu da priušte prave bisere, mogu da se smatraju srećnicama. Za one koje to ne mogu, proizvode se fenomenalne kopije. Bacite se u potragu za takvima.

Članak se nastavlja posle reklama

Biserne minđuše smatraju se klasikom. Pogodne su za sve događaje: od poslovnog sastanka, preko brzog ručka sa prijateljicama, do prvog sastanka u maloj crnoj haljini. Izuzetno su ženstveni i proizvode se u raznim varijantama. U slučaju ovih minđuša slobodno se možete voditi pravilom da je manje više. 

Flertujuće minđuše

Ovo je onaj par minđuša za koje uopšte ne znate zašto ste ih kupile, ni kada ćete ih nositi. One su sasvim lude, razbijaju sve klišee i teško su uklopive. Prosto ih obožavate.

Njih bi trebalo da nosite kada ste potpuno raspoložene i kada očekujete ludu zabavu. Nije važno uz čega ćete ih kombinovati. Ipak, preporuka je da majica bude jednobojna i da ne nosite orglicu, kako bi došle do izražaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove godine u modi je voće, tako da nećete pogrešiti ako se odlučite za bleskaste minđuše u obliku banane, ananasa ili jagode.

Mini minđuše

Ove su minđuše sušta suprotnost flertujućima. Minijaturne minđuše, na šraf, idealne su za sve prilike u kojima ne želite da privlačite pažnju.

Odlične su ako se bavite sportom ili se upravo spremate za aktivan dan. Mini minđuše poželjne su i kada nosite upadljive ogrlice. One mogu biti esktremno minijaturne, tako da bukvalno izgledaju kao glava čiode. Takođe, mogu imati određeni oblik ili poruku. Budite pažljive ako birate simbole kako nesvesno ne bi slale poruke koje ne želite.

Članak se nastavlja posle reklama

Minđuše manžetne

Ovo nisu obične naušnice na klipsu. Manžetne za uho su svojevrstan nakit za uho, koji pokriva gotovo ceo spoljašni luk usne školjke. Mogu sadržati cirkone, bisere, viseće elemente… Gotovo da nema pravila.

Minđuše ovoga tipa nose poruku bunta i dah panka. Odlične su za kratkokose žene neobičnog stila. Takođe, odlične su za specijalne prilike, pa čak i svečanosti.

lepotaizdravlje.rsAntonio Diaz/Getty via Guliver