Boje odeće koje nose samo žene sa niskim samopouzdanjem

by | maj 31, 2024
boje odeće koje otkrivaju nisko samopouzdanje

Nisko samopoštovanje žena ne pokazuje samo ponašanjem ili načinom na koji komunicira. Naša odeća i boje koje biramo mogu da poruče svetu mnogo o nama. Koje to boje odeće otkrivaju nisko samopouzdanje?

Odeća je jedan od ključnih alata za samoizražavanje. Kada nosite nešto što vam se dopada i što vam dobro stoji, imate samopouzdanja, vesele ste, motivisane na uspeh. Loš autfit za sobom vuče negativne promene u ponašanju. Odeća nije samo alat kojim stvaramo dobar prvi utisak, ona odaje i naše raspoloženje, želje, pa čak i nivo samopouzdanja. 

Preference pri odabiru odeće šalju dovoljno korisnih informacija o karakteru osobe. U ovom članku ćete naučiti sve o bojama odeće koje često biraju nesigurne žene.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje odeće koje otkrivaju nisko samopouzdanje

Crna

Uprkos činjenici da crna ima mnogo neospornih prednosti (čini vas vitkijim, stvara svečani izgled, dodaje dašak elegancije vašem izgledu), često je biraju nesigurne žene. Skrivena strana popularnosti i relevantnosti ove nijanse je u tome što vam omogućava da se izgubite u gomili i da se ne ističete.
Jedno je kada s vremena na vreme birate crnu, a sasvim drugo ako ona postane glavna stvar u vašoj garderobi. Izuzetak od pravila je vešto kombinacija ove boje sa svetlim dodacima, što govori o dobrom ukusu.

Boje odeće koje otkrivaju nisko samopouzdanje: Siva

Još jedno kontroverzno rešenje je sivo. Previše ove boje ukazuje na unutrašnju potrebu za stapanjem sa gomilom. Tu je definitivno prisutan strah od skretanja pažnje na sebe. Po pravilu, siva boja u modernoj garderobi smatra se relevantnim i univerzalnim, ali samo ako uspešno ga razblažite drugim bojama i ako ga ne nosite svakog dana. U svim drugim situacijama samo otkrivate nisko samopouzdanje.

Tamnozelena boja

Ako je travnato zelena boja ta koja personifikuje mladost, energiju i snagu, onda tamnozelena, naprotiv, simbolizuje potiskivanje unutrašnjih želja, pa čak i agresivan stav prema spoljašnjem svetu. Ako vam je ova nijansa odavno postala omiljena, onda je vreme da promenite nešto u svom životu.
Inače, mnogi stručnjaci tvrde da neki muškarci ovu boju na ženama doživljavaju negativno i smatraju je apsolutno neprivlačnom. Kada oblačite stvari napravljene u tamnozelenoj boji, vodite računa o tome da imidž diversifikujete svetlijim i zanimljivijim detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje odeće koje otkrivaju nisko samopouzdanje: Braon

Sama po sebi, smeđa boja se smatra jakom i samouverenom. Ljudi koji je vole cene tradiciju i porodične veze. Međutim, ako ovo rešenje jasno preovladava u vašoj svakodnevnoj garderobi i to stalno, oni oko vas sigurno imaju utisak da ste nesigurna osoba. To je zato što se smeđa boja u određenim nijansama može smatrati prilično teškom i sumornom, tako da mora biti izbalansirana sa svetlim i kontrastnim elementima.

Ljubičasta

Ljubičasta može dodati samopouzdanje i odlučnost odeći, ali isto tako lako može stvoriti potpuno suprotan utisak. Sve zavisi od toga koliko često i u kojoj količini se navedena nijansa pojavljuje u ženskoj garderobi. Ako je vešto kombinujete sa ružičastom, žutom, pa čak i zelenom, onda se definitivno ne plašite smelih i svetlih odluka. Žene koje redovno nose ljubičasti monohromatski izgled često pate od niskog samopoštovanja. Sa psihološke tačke gledišta, primetna prevlast ove boje na slici govori o plašljivosti i stidljivosti.

Članak se nastavlja posle reklama
Victoria Fox/Shuterstock