Zbog njih izgledate niže: 4 moderna modela obuće koji nisu za niske žene

by | jun 18, 2024
obuća koja skraćuje noge

Ma koliko bili moderni, neki modeli cipela jednostavno nisu za  niske žene. To je obuća koja skraćuje noge i čini vas još nižim. Hajde da otkrijemo koje to modele bi trebalo izbegavati ove sezone

Možda se ne čini da cipele imaju tu moć da vas učine vizuelno nižom ili višom, ali – one u ovom pogledu uopšte nisu beznačajan detalj. Neprikladan par obuće će lako pokvariti ukupan utisak, kako u smislu stilske harmonije, tako i vizuelne proporcionalnosti figure. Trenutno, na žalost niskih žena, u modi su modeli koji su itekako u stanju da vizuelno skrate noge. Niske devojke sa njima treba da budu posebno pažljive. Kako izbeći vizuelnu distorziju i koji su vam parovi cipela zabranjeni – čitajte dalje.

Nisu za niske žene: Obuća koja skraćuje noge

Robusni đonovi

Možda vam se čini da će vas platforme ili robusni đonovi učiniti višima ali – ukupan utisak je potpuno drugačiji.  Za sitne devojke su stvorene cipele, čizme i patike sa đonom i potpeticom koje su im proporcionalne: graciozne i tanke.

Članak se nastavlja posle reklama

Sandale koje se vezuju oko gležnja

Evo jednog od omiljenih trendova, koji je zastupljen u skoro svakoj kolekciji ove godine. Bilo da su u pitanju meri džejn, baletanke, sandale – kaišić oko gležnja neizbežan je detalj. Nažalost, ovo je obuća koja skraćuje noge i vas čini nižim.

Sandale sa kvadratnim pristima

Široki vrh ceipele čini da cela figura izgleda niže. Bolje je dati prednost cipelama bez takvih dizajnerskih rešenja, sa oblikom koji više pristaje i vašem stopalu i vašoj celokupnoj figuri. Ako već imate široke cipele, uparite ih sa širokom suknjom ili pantalonama.

Kontrastne cipele

Kontrastne cipele takođe mogu vizuelno skratiti noge, jer se ističu kao  modni akcenat. Međutim, ne bi trebalo da se odreknete svetlih cipela ili sandala – pokušajte da izaberete odgovarajuću garderobu kako bistee izdužili siluetu i napravili vertikalu boje.

Članak se nastavlja posle reklama
Christian Vierig/GettyImages