Vodič kroz petite style: Kako izabrati savršen letnji autfit za niske žene?

by | jun 6, 2024
letnji autfit za niske žene

Kada ste niži od 16o centimetara, za vas ne važe opšta modna pravila. Ovaj vodič kroz petite style pomoći će vam da stvorite savršeni letnji autfit za niske žene

Nemaju sve žene proporcije modela, a čini se kao da je sva odeća šivena po istom kalupu. Šta da radite ako ste minijatura, a ne dugonoga lepotice sa piste? Ako ste  niže od 160 centimetara – ova modna pravila će vam pomoći da stvorite savršeni autfit za leto 2024.

Kako izabrati savršeni letnji autfit za niske žene?

Ne preterujte sa oversajz komadima

Preširoke stvari vizuelno skraćuju siluetu i dodaju dodatni volumen u struku i bokovima.  Da ne biste sebi uskratili zadovoljstvo, izaberite samo jedan oversajz element i, kada nosite taj autfit, uvek istaknite: zglobove, gležnjeve, struk i vrat.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne koristite blokove boja

Još jedna loša vest za devojke koje su niže od proseka: tehnika blokova boja radi protiv vas. Kontrastne boje vizuelno „seku“ žensku siluetu na delove, što vas čini nižom. Da bi vaša garderoba naglasila vašu figuru, kreirajte monohromatski autfit- uvek izgleda elegantno i skupo.

Članak se nastavlja posle reklama

Vertikalne pruge

Činjenica koja je svima odavno poznata: horizontalne linije vizuelno proširuju figuru, pa obratite pažnju na to kada birate odeću sa printom. Da biste izgledale više, odlučite se za košulje, jakne, kapute sa vertikalnim prugama ili isprobajte pantalone sa prugama.

Članak se nastavlja posle reklama

Recite ne sjajnim materijalima

Sjajni materijali retko izgledaju dobro, jer vizuelno dodaju volumen. Ako ste niska žena i želite da svoju odeću prilagodite svojoj figuri, izaberite odeću od mat kože – ovo se odnosi na jakne, haljine, pantalone, cipele.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte nizak struk

Nizak struk je trend inspirisan 2000-im. Ovaj trend  bi minijaturne devojke trebalo da izbegavaju, jer nizak struk spušta liniju kukova, vizuelno skraćuje noge. Ovo važi i za visoke devojke, pa predlažemo da ne rizikujete i da izaberete klasičan model koji vas nikada neće izneveriti. Nosite pantalone visokog struka sa ravnim nogavicama.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite visinu kao način da pokažete svoju jedinstvenost

To što ste niže vas već izdvaja u gomili, zašto da to ne iskoristite do kraja? Savršeni letnji autfit za niske žene podrazumeva hrabre modele, boje, kombinacije, nekonvencionalnu odeću. Samo vodite računa o tome da vam kombinacije zaista dobro stoje.