Modne greške: 5 najvećih promašaja pri izboru letnje garderobe

by | april 28, 2023
modne greške letnja garderoba

Topli letnji meseci su pred vratima – vreme je da ažurirate svoju garderobu. Da biste izbegli modne greške upoznajte 5 najvećih promašaja pri izboru letnje garderobe

5 najvećih promašaja pri izboru letnje garderobe

Nosite crno

Prva i najčešća greška je obilje crne boje u letnjim mesecima. Uz sve svoje prednosti, u toploj sezoni, monohromatik crna ne izgleda sasvim organski. Po vrućem vremenu, crna odeća apsorbuje više toplote, što može dovesti do pregrevanja i neugodnosti. Pored toga, obilje crne može stvoriti težak i sumoran izgled koji se ističe na pozadini letnjih boja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ely_super_canalis (@ely_super_canalis)

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto crne, možete odabrati svetlije neutralne boje – belu, bež, svetlo sivu ili svetlo plavu. Ove boje reflektuju svetlost umesto da je apsorbuju. Pored toga, svetle boje obično izgledaju prozračnije i podržavaju letnje raspoloženje.

Duga i zatvorena odeća

Nošenje previše zatvorene odeće leti takođe se ne preporučuje iz nekoliko razloga. Prvo, po vrućem vremenu, maksi suknje i previše zatvorena odeća će vas pregrejati. Koža ne diše, što može dovesti do iritacije i znojenja. Pored toga, zatvorena odeća može sprečiti isparavanje znoja sa površine kože, izazivajući loše mirise i nezdravu aktivnost bakterija na površini kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели New_York_ Classy_&_Chic 🇺🇸 (@new_york__classy__chic)

Članak se nastavlja posle reklama

Pokazivanje previše kože

Međutim, previše otvorene odeće, čak i po vrućem vremenu, takođe ima nedostatke. Prvo, to može dovesti do opekotina od sunca i fotooštećenja kože. Osim toga, uvek postoji veliki rizik da preterate i izgledate kao da idete na plažu, što nije sasvim prikladno čak ni tokom ležerne dnevne šetnje.

Izbor punijih materijala

Jako je važno leti paziti na ventilaciju i termoregulaciju tela. Pored toga, oni, što je čudno, mogu biti manje izdržljivi i brže se istrošiti jer nisu namenjeni vrućem vremenu. Umesto gustih materijala leti, preporučuje se odabir lakših i prozračnih tkanina – pamuk, lan, svila ili viskoza, koji omogućavaju koži da diše i obezbeđuje ventilaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DIAMANDA (@therealdiamanda)

Štednja na letnjoj odeći

Takođe, mnogi su navikli da štede na letnjoj odeći, jer se kroz toplu sezonu lako može proći sa jeftinim majicama i košuljama. Ovo nije najbolja ideja, jer takvi komadi garderobe brzo gube svoj izgled i postaju neupotrebljivi, nakon čega ili ostaju u ormanu ili se šalju na deponiju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

People Images/GettyImagesPlus