Najelegantniji autfiti za Badnje veče i Božić

by | januar 5, 2023
odeća za božić, najelegantniji autfiti

Pronalaženje prave božićne odeće nikada nije lako, jer bismo želeli da budemo originalni, ali i da ispratimo tradicije. I da stignemo da poradimo sve, a onda da zablistamo. Pa… kako izgledati dobro za praznike?

 

Izbor odeće za Božić – saveti stilista

Ako pitate stiliste: idealno bi bilo da pronađete nekoliko komada  koji mogu da se kombinuju u nekoliko prilika (u zavisnosti od vaših obaveza, ljudi sa kojima slavite, konteksta itd.) koji se poigravaju sa tradicijom, ali i dalje čine da se osećate autentično.
Da biste se dobro obukli za Božić, nema potrebe da trošite mnogo novca: verovatno naša garderoba već sadrži odlične osnovne komade koji se mogu kombinovati sa nekim koje ćete ciljano kupiti baš za Božić. „Samo“ treba da napravite prave kombinacije i da svojoj odeći date svečani štih kako bi bila savršena za ovo posebno doba godine.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Izbor odeće za Božić – u praksi

Sve ovo je savršena teorija, ali – kako je u praksi? Ne znamo za vas, ali mi smo tokom praznika uvek pred nervnim slomom. Uvek postoji neka obaveza, „samo još ovo da odradim“ do poslednje sekunde i onda treba da se pripremimo za bukvalno 30 sekundi. Jer, bilo da očekujete porodicu na ručku, bilo da vam dolazi položajnik, bilo da idete u goste – morate izgledati dobro. Dakle, nije loša ideja da unapred znate šta ćete obući. Jer, u trenutku kada vi stignete na red za spremanje mislićete na  milion drugih stvari i ono čuveno #štadaobučem, biće na poslednjem mestu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Idealna odeća za Božić: Kako osmisliti elegantan praznični autfit?

Dakle, već smo konstatovali da jedan jedini komad može da vam pomogne da izgledate odlično kroz sve obaveze i prilike oko Božića. Ali, kako da ga odaberete? Najpre osmotrite koje osnovne komade imate u garderobi, šta bi bilo pogodno da koristite za Božić 2023, a onda potražite ideju za glavni komad na našoj listi.

Odeća za Božić: Somot

Kao i prošle sezone, i ove godine je somot i dalje super trendi i svakako je veoma prikladan za Božić. U zavisnosti od aktivnosti koje vas čekaju na Badnej veče i Božić, možete se opredeliti za baršunastu haljinu (poželjno u bordo boji) i upariti je sa metalik aksesoarima ili… Pantalone ili blejzer od somota takođe mogu biti veoma elegantni, u kombinaciji sa neprozirnim materijalima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Odeća za Božić: Zlato

Boja zlata je uvek dobar izbor, jednostavno čini odeću slavljeničkom i elegantnom. Štaviše, ove zime zlatne i srebrne nijanse su posebno u trendu. A ako vam boja zlata deluje previše, uvek možete da se odlučite za zlatne dodatke ili suknju u ovoj boji, birajući da uz lice nosite neke neutralne nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Odeća za Božić: Crvena

Zašto ne obući nešto crveno za Božić? I, ako vam jarko crvena izgleda preterano ili previše očigledno, možete se odlučiti za tamnije nijanse poput prelepe bordo, na primer. Da biste izgledali stvarno super šik, uparite je sa crnom ili se odlučite za totalno crvenu odeću: koje je bolje vreme od Božića da to uradite?

Članak se nastavlja posle reklama

 

Odeća za Božić: Karirano

Kao što ste možda primetili  u časopisima ili na pretrpanim mrežama: karirane tkanine su proslavile veliki povratak u modu ove godine. A pogodne su i za žurke, posebno ako ih izaberete sa crvenom podlogom. Oni vam odmah daju prazničnu notu. Pritom, mogu se upariti sa elegantnijim odevnim predmetima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Odeća za Božić: Komfor

Za Božić, posebno ako ste odgovorni za kuvanje (ili ako pomažete u organizaciji), takođe je važno da vam bude zaista udobno. Na primer, ako ste domaćica za Badnje veče neće vam baš biti udobno u potpeticama od 10 centimetara.

Članak se nastavlja posle reklama

Na sreću, moguće je i lako dodati svečani štih čak i farmerkama. Samo ih kombinujte sa izrazito elegantnim gornjim delom, možda od svetlucavog materijala ili odaberite nešto sa čipkom i prozirnim providnim materijalom. Možete se odlučiti i za neki sjajni dodatak, u zlatnoj ili srebrnoj boji, kako biste napravili praktičan, ali i savršeno svečan outfit.