5 najudobnijih modela štikli i kako da ih uklopite u svoj stil ove godine

by | 5 februara, 2024
najudobniji modeli štikli

Najudobniji modeli štikli su svakako nešto o čemu sanja svaka žena. Međutim, veoma je teško pronaći idealan par koji je i udoban i ostavlja modni utisak kakav želimo.

Štikle su veoma važan modni dodatak, ali često za lepotu trpimo i više nego što bi trebalo jer biramo modele koji nam se dopadaju, ali se ispostavi da su veoma neudobni. Međutim, to ne mora da bude tako, ali je važno da znate kako da odaberete savršene štikle. Ovih 5 modela štikli su pravi pokazatelji da udobno i lepo može da ide zajedno.

Koji su najudobniji modeli štikli?

Dobra vest je da ako volite potpetice, ne morate da odustajete od njih u potpunosti kako biste odmorili noge. Postoje modeli koji vam mogu pružiti i jedno i drugo i zbog toga su veoma praktični i čine idealan izbor. Svaka potpetica koja je veća od 5 cm može biti problematična za stopala. Međutim, oblik potpetice je takođe taj koji može uticati na bol u nogama. Važno je da birate štikle na kraju dana kada su vam stopala najviše otečena. Evo nekoliko modela koji se mogu učiniti savršenim.

Platforme

Platforme mogu da budu veoma udobna sredina kada vas bole noge. Ona ima efektivni nagib koji je manji od ukupne visine. Dakle, iako su možda štikle visoke, zahvaljući debeloj platformi nagib za nogu nije veliki i to je čini mnogo udobnijim cipelama, a da ne gubite na stilu.

Štikle sa blok petama

Blok pete pružaju veću stabilnost zahvaljujući proširenoj površini potpetice. Jedna komponenta ovih štikli je od vitalnog značaja, čak i ako pronađete savršenu blok petu. Najbolje bi bilo da izbegavate šiljaste vrhove kako biste izbegli lupanje stopala i prstiju i kako bi nagib bio lakši.

Najudobniji modeli štikli sa otvorenim prstima

Još jedan problem koji se javlja sa visokim potpeticama je taj što visoka potpetica sabija nožne prste, čineći da veliki nokat raste u kožu i na kraju rezultira uraslim noktima. Zbog toga je preporučljivo da birate štikle sa otvorenim prstima kako bi se u skinuli pritisak sa prstiju.

Flatforme

Ovo je ravna cipela sa platformom i to je čini posebno udobnim. Razlika u njima i platformama je to što flatforme nemaju skoro nikakav pada, već su prsti i peta na približno istoj visini. Iako postoje modeli bez potpore za gležnjeve, poželjno je da ona ipak postoji ukoliko patite od nestabilnosti skočnog zgloba.

Niske štikle

Najudobniji modeli štikli su svakako oni sa niskom potpeticom. Svi stručnjaci preporučuju potpetice niže od 5 cm jer nošenje visokih potpetica neprirodno pomera težinu ka donjem delu stopala ispod prstiju i menja ceo vaš način hodda. Takođe, oni teraju vaša kolena i kukove da se pomeraju napred, dok leđa teže da idu ka nazad.

Najudobniji modeli štikli se veoma lako uklapaju u bilo koji autfit. Srećom, postoji niz raznih modela i što se tiče materijala i što se tiče izgleda, pa ćete lako pronaći ono što vam savršeno odgovara.

PeopleImages/GettyImagesPlus