Kako odabrati savršene štikle: 5 korisnih saveta

by | 3 jula, 2023
Kako odabrati savršene štikle

Štikle su uvek u modi jer su veoma ženstvene i elegantne, a možete ih kombinovati skoro uz sve. Međutim, postavlja se pitanje: Kako odabrati savršene štikle?

Kako odabrati savršene štikle?

Cipele na štiklu se mogu naći u skoro svakom ormaru sa ženskom obućom. Međutim, devojke ponekad odustaju od ovakvih cipela zbog toga što im je teško stajati duže vreme u njima. Ipak, problem je u pogrešnom odabiru cipela, a uz ovih nekoliko saveta ćete lako pronaći idealne štikle za vas.

Najrelevantnije ogrlice za leto 2023!

Pogledajte modele na štiklu u brendu koji vam odgovara

Ako već nosite udobne cipele iz određenog brenda i smatrate ih savršenim, pogledajte njihove modele cipela na štiklu. Verovatno ćete pronaći odgovarajući koji će vam biti udoban kao i njihovi modeli bez štikli jer vam odgovara njihov kroj cipela. Međutim, ako još uvek nemate brend cipela koji vam odgovara, moraćete da pokušate da ih pronađete. Nemojte odustajati ako to ne budu prva dva modela u vašoj potrazi.

Kako odabrati savršene štikle: Birajte prirodne materijale

Idealne opcije za savršene štikle su koža ili antilop. Razlog ovome je to što će prirodni materijali vremenom poprimiti oblik vašeg stopala i neće izazivati bilo kakve nelagodnosti. Drugi materijali su mnogo krući i možete završiti sa žuljevima na nogama. Osim toga, cipele sa sintetičkim materijalim će brzo izgubiti svoj oblik.

Vodite računa o postavi

Veoma je važno da odaberete cipele sa postavom koja pokriva celu unutrašnjost cipele. Ukoliko imate samo umetak iznad đona koji ne pokriva celu površinu, teško će vam biti udobno u njima. Koža je najbolji izbor za postavu jer je to materijal koji najbolje diše za razliku od vinila i drugih sintetičkih materijala.

Kako odabrati cipele na štiklu: Kupovinu obavljajte na kraju dana

Iako postoji niz prednosti kupovine preko interneta, teško je odabrati savršeni par cipela ako ga ne isprobate. Kupovinu cipela je najbolje obaviti na kraju dana kad vam stopala blago oteknu. To je veoma važno kako vas štikle ne bi stezale na kraju dana kad provedete čitav dan u njima.

Odaberite udobnu visinu

Ukoliko vam je teško da hodate u štiklama od 10cm, nemojte se forsirati. Odaberite modele koji su udobni zs vas. Postoji mnogo stilskih i cool modela sa malim potpeticama.

Ne odustaje tako lako od ove elegantne obuće. Kao što vidite odgovr na to kako odabrati savršene štikle nije tako komplikovan. Obratite pažnju na ovih nekoliko sitnice i uživaćete u njima.

g-stockstudio/GettyImagesPlus