Najvažniji modni trendovi za jesen 2022 – spremite se na vreme!

by | avgust 18, 2022

 Velike modne kuće i najznačajniji stilisti već su rekli svoje: ovo su najvažniji modni trendovi za jesen 2022!

I nama je teško da poverujemo, ali već je vreme da pričamo o jesenjoj modi. Tako je: piste su pune modela za jesen/zimu. Od Bottege do Prade, Khaitea do Chloe, predstavljamo vam:

 

Najvažniji modni trendovi za jesen 2022.

 

Bikercore

Ovaj trend zahteva oštre krojeve, mnogo kože i nitni – pravi buntovnički stil. Od kada se pojavio, ovaj trend ne umire, već se vraća svakih nekoliko godina. Osmisli su ga Elvis i James Dean, a danas ga nose Julia Fox i Kim Kardashian.

Ali, koje rekao da će on preći u vodeći trend jeseni? Velike kuće poput  Khaitea i Saint Laurent-a. Ako vam je ovaj trend suviše buntovan ili oštar, možete ga suptilno uklopiti u svoj stil. Dovoljno je da ubacite moto čizme ili kožnu tašnu sa debljim kaišem.

modni trendovi za jesen 2022

 

Mala crna haljina

Svi pozdravljaju nepokolebljivu izdržljivost male crne haljine. Na nesreću Koko Šanel, koja je dvadesetih godina prošlog veka popularizovala LBD-ove jednostavnog kroja, dizajneri su ove godine potpuno promenili njen nacrt. Svaka haljina je obogaćena detaljima: tilom, cvetovi, pojasevima… Očigledno su novi modeli naišli na dobar odziv jer su ih selebriti trendseterke već prihvatile.

mal crna haljina

mala crna haljina

 

Korseti

Neki trendovi počinju na pistama; drugi počinju u dalekim krajevima sveta. Kao grunge moda i krupni zlatni lančići, korzeti spadaju u ove druge trendove. On je bio potpuno  zaboravljen još od devedesetih, ali se ove godine vraća na velika vrata. Doduše, u krajnje neobičnom stilu, kao deo mini haljina, bluza, pa čak i džempera.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luxury Personal Shopping 💳🛍 (@milnyparlon)

 

Beli topovi

Za jesen 2022. dizajneri su se ponovo osvrnuli na beskrajnu privlačnost vekovne kombinacije: bela majica bez rukava i ležerni donji deo. Ovo je trend koji će svaka žena moći da isprati, bez razmišljanja. Evo kako su ga poznati dizajneri, Chloe i Elena Velez, osmislili za jesen 2022.

modni trendovi za jesen 2022

 

Široke maksi suknje

Godinama nismo videli tako obilje dugih suknji! Po pravilu, maksi suknje koje ćemo nositi ove jeseni su široke i strukirane. I kombinuju se sa skoro svime!

Spremite se: Ovo su boje koje ćemo nositi na jesen 2022 i evo kako da ih kombinujete!

PietrdAprano, Fernanda Calfat, Pascal le Segretian, DiaDipasuipil/GettyImages