Oštre i smele: Najbolji jesenji autfiti sa martinama

by | septembar 29, 2022
autfiti sa martinama za svaku priliku

Mogu da se nose u bilo koje godišnje doba, imaju bezbroj varijacija i apsolutno ruše stilska pravila – zbog ovoga volimo martine. Ovo su najbolji jesenji autfiti sa martinama

Teško je pronaći svestraniju cipelu od stilizovanih martina pozajmljenih iz subkultura. One se danas takmiče za mesto u vrhu mode sa najpopularnijim modelima cipela, a odavno su postale mejnstrim:  zvezde se u ovakvim čizmama pojavljuju na koktel zabavama, na premijerama filmova i u luksuznim restoranima.

Martine više nisu rezervisane za slobodoljubive i nezavisne predstavnike subkultura: moda je prisvojila ove kultne čizme. Sada ih često viđamo na pistama. Svojevremeno su Marc Jacobs i Anna Sui započeli trend unoseći elemente grandža u modu. Danas, martine se pojavljuju i u kolekcijama Saint Laurenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Istovremeno, ove čizme se mogu videti na letnjem muzičkom festivalu Coachella u kombinaciji sa letnjim majicama i šortsovima, dok se zimi nose u gradu u  kombinaciji sa toplim ovčijim kaputima. Ako ste romantičnog stila, kombinovaćete martine sa svilom. One koje vole oštrinu, ubaciće ih u bajkerkor autfit.

Stoga je par martina i dalje odlična investicija.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolji jesenji autfiti sa martinama

 

Neo Grunge

Napraviti grandž autfit je uvek bilo lako. Dovoljno je da iskombinujete martine sa popohabanim farmerkama, rastegnutim džemperima, prevelikim kariranim košuljama, ispod kojih proviruju majice sa logom omiljenih bendova, i kožnim jaknama. Inspiraciju tražimo od glavnih predstavnika ove kulture: Nirvane, Soundgardena, The Smashing Pumpkins i Pearl Jeama.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

 

Romantika

Omiljena tehnika za uklapanje martina u autfit jeste igra kontrasta. Uz komade sa kojima ih subkulture nikada ne bi spojile, dobijate najzanimljivije kombinacije. Stoga puderaste, krem i karamel nijanse, romantične haljine u duetima sa grubim, masivnim čizmama, nisu nimalo loš manir, već izuzetno uspešna kombinacija. I bez obzira na to koliko je kliše „kombinujte neskladno“ izopačen, ne možete naći bolji savet.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Klasični autfit

Suprotno stereotipu, grube čizme izgledaju sjajno  i sa klasičnim stvarima. Sakoi, karirane jakne, klasične pantalone, pensil suknje, bele košulje sa volanima… sve je dozvoljeno!

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: