Injekcija vitamina E SMANJUJE tumor za jedan dan

by | januar 9, 2010

Vitamin E je ključan za borbu našeg tela protiv bolesti, a sada je otkrivena i njegova posebna formula koja uništava ćelije raka.

injekcija vitamina ENaučnici sa Fakulteta u Glazgovu i u Strathclideu otkrili su neverovatnu terapiju kojom se za 24 sata smanjuje tumor. Radi se o injekciji vitamina E koja ima brzo dejstvo, a tumor potpuno nestaje već za deset dana. Taj vitamin uspešno je uništavao ćelije raka kože, ali stručnjaci su uvereni da će delovati i za druge vrste raka.

 

Odavno se zna da je vitamin E ključan za borbu ljudskog tela protiv raznih bolesti, a u zadnjih nekoliko godina se pokazalo da jedna specifična formula vitamina E, tokotrienol, napada ćelije raka. Tokotrienol se nalazi u palminom ulju, kakao maslacu, ječmu i pšeničnim klicama.

 

Još se toekom devedesetih godina saznalo da ima sposobnost zaustavljanja rasta ćelija raka dojke, ali naučnici nisu mogli da ge ubace u ljudsko telo a da pritom ne unište zdrave ćelije.

 

Međutim, sada su stručnjaci uspeli da ge „prokrijumčarie“ pored zdravih ćelija i našli su način kako da pogode pravu metu, odnosno tumor. Zatvorili su tokotrienol unutar hiljadu mikroskopskih mehurića masti, što mu je omogućilo da putuje kroz telo bez uništavanja zdravih ćelija.

 

Mehuriće su potom uputili prema tumoru tako da su tokotrienol omotali proteinskim transferinom čiji je zadatak praćenje gvožđa kroz krvotok prema određenom mestu gde ga apsorbuju ćelije. Gvožđe je, naime, ključno za ćelije kako bi mogle da se razmnožavaju.

 

Autori studije smatraju kako je ovaj rezultat vrlo ohrabrujući i nastaviće svoje istraživanje kako bi saznali da li takva injekcija vitamina E deluje i na ostale vrste raka.

Tagovi: