Torba je ogledalo duše

by | januar 16, 2013

Poznato je da se u ženskoj torbici kriju mnoge tajne. Oblik, izgled, sadržaj, ali i način na koji nosite torbu govori mnogo toga o vama, tvrde stručnjaci.

Prilikom upoznavanja s drugim ljudima, najviše pažnje obratimo na nečiji fizički izgled, izraz lica i način odevanja. Britanska naučnica Pati Vud, koja proučava govor tela, tvrdi da u ovim situacijama ne treba zanemariti ni omiljeni ženski modni dodatak – torbu. Način nošenja torbe otkriva puno o njenoj vlasnici.

Omiljeni način nošenja torbe poznatih dama je položaj u kojem je torba obešena preko jedne ruke. Ovaj način nošenja označava moć, torba je u ulozi „medalje časti“ i čini da se osećate superiorno. Osim toga, ovakav položaj je idealan za isticanje modnih brendova, kada vlasnica želi da pokaže svoju platežnu moć.

Ako spadate u grupu dama koje uvek sa sobom nose više od jedne torbe, na primer jednu preko ramena i jednu u ruci, znači da ste umorni, iscrpljeni, često odsutni i u žurbi. Osim toga, ne snalazite se najbolje u kontaktu s drugim ljudima, te svoj identitet krijete iza hrpe torbi.

Nošenje torbe preko jednog ramena i njeno pozicioniranje na suprotnu stranu tela osobađa, pre svega, ruke. Ovaj način najčešće biraju mlade devojke, a koristan je jer omogućava slobodnu komunikaciju s okolinom.

Popularnu „clutch“ torbicu žene najčešće biraju u svečanim prilikama. Ukoliko je držite obema rukama, dok su vam pritom noge prekrštene,otkrivate da ste sramežljiva osoba koja želi sebe da zaštiti. Vaš odbrambeni stav odaje da niste druželjubiva osoba.

Način nošenja torbice pod rukom popularizovala je ulična moda. Cilj ovog uverljivog, nonšalantnog držanja torbice je da svima pokažete da je moda samo igra. Torba u ovom slučaju ne predstavlja odraz moći jer je njenoj vlasnici važnije ono što se nalazi u torbi.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Life Content

Tagovi: