ULIČNA MODA: Šta još dodati u ormare ove jeseni

by | oktobar 17, 2011

Dobra pletena jakna, pantalone na faltice, bajkerske čizme… nekoliko jesenjih komada odeće koje morate, uprkos krizi, da dodate u svoj ormar ove jeseni.

Pantalone koje se nameću kao trendi ove jeseni su široke i vunene ili beskompromisno uske, najčešće u obliku farmerki. Naravno, faltice na bokovima i šargarepa-kroj upadljivih boja u ponudi drže svi lanci ulične mode, od Zare, H&M-a, Manga. Izuzete ove godine nisu ni farmerke s visokim strukom, što će reći, ove godine ima za svačiji ukus ponešto. Čak i za rokerke i disko dive, posegnu li za metalik srebrnim pantalonama iz Zare ili od veštačke kože u New Yorkeru. Zmijski uzorak je takođe poželjan!

 

Pletiva – puloveri, tunike i pletene suknje ili vunene haljine hit su ove jeseni. Puloveri su od glatke vune ili mohera, kratki, ali nešto širi i širih rukava stisnutih oko ručnog zgloba, baš kako se to nosilo šezdesetih godina prošlog veka Čista čednost koja pristaje uz panatlone, suknje, i stil školarki u minićima. Benetton nudi kratke pletene suknje u bež i sivoj boji. Zanimljive su i vunene haljine poput tunika-dolčevita, kratkih rukava. Suknje su A- kroja, tik do kolena.

Džemperi su poduži, široki i na vezivanje u struku, najčešće od teške vune. Više ih ne pripisujemo damama za uživanje na selu, već se u njima ponosno odlazi i na fensi okupljanja. Svi lanci ulične mode imaju ih ponudi.

Hit čizme su poluvisoke, a bajkerski stil je trend. Nosi se i puna peta, resice, kao i kopče i lanci. Peta je niska, glomazna, ili srednje visoka i ravna. Sve se češće pojavljuju čizmice s metalik zlatnom potpeticom. Ako pak volite visoke čizme, to su onda jednostavne u crnoj ili boji kamilje dlake, a  nose se one d onih ravnih peta pa do najviših stiletto seksi čizmica. U čizmama preko kolena nećete biti trendi kao prošle godine!

Modni dodaci vrlo su nametljivi, od novčanika od konjske dlake, preko torbi, do vunenih šalova i kapa. Torbe su poveće, trendi je kombinacija vune i kože. Takvu sivu recimo možete da kupite u Dieselu. Zara nudi jednostavne u nekoj od trendi boja poput tamno zelene. Kape su male, okrugle, jednostavno pletene, a šalovi teški i dugi. Uski šalovi još su u ponudi, a šubare su ove godine must have.

Otkačeni dodaci: Nose se i male minđuša u boji, tregeri, rajf u kosi, štucne, vunene čarape preko kolena… Životinjski uzorak ukrašava  i odevne predmete kao i modne dodatke.

 

Tagovi: