Zatvoren Serbia Fashion Week

by | 28 aprila, 2015

Danas je zatvoren Serbia Fashion Week, najveći projekat iz oblasti mode i dizajna u Srbiji.

Tokom nacionalne nedelje mode održano je 35 revija, svoje kolekcije izložilo je više od 50 dizajnera, svakodnevno su održavane izložbe, seminari i stručne konferencije poput one na kojoj se Felipe Anđeloti, ekspert na polju komunikacija i menadžmenta u modi, sastao sa domaćim dizajnerima kako bi sa njima podelio svoje iskustvo i odgovorio na njihova brojna pitanja.

Serbia Fashion Week tim

Poslednjeg dana nedelje mode posetioci su imali priliku da vide revije Milice Tričković, Marka Marosiuka iz Srbije, Elene Kartas iz Rusije, kao i grupnu reviju studenata Fashion Engineering School (Ana Tara Radonjić, Katarina Tomić, Sandra Stakić, Slavica Ilić Stanojlović i Tena Filičić).

Dizajneri prošetali pistom na zatvaranju

Niko nije ostao ravnodušan za vreme revije ruske kreatorke Elene Karatas koja je prikazala razigrane, cvetne haljine inspirisane prirodom i 18. vekom. Dizajnerka je i kolekcijom i atmosferom odlično dočarala duh Rusije.

Elena Karatas - Rusija (1)-horz

Perspektivnog srpskog dizajnera Marka Marosiuka je inspirisala superzvezda Kajli Minog. Pistom su dominirale haljine plave, roze i bele boje, sa detaljima kao što su rese i sjajne zlatne šljokice.

Na kraju večeri, publika je pogledala specijalnu reviju na kojoj je francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa upotrebio svo svoje iskustvo i maštu, pa je na svoj način iskombinovao najlepše kreacije svojih srpskih kolega koje su predstavljene prethodnih dana na SFW.

Milica Tričković /Katarina Tomić

Milica Tričković /Katarina Tomić

Publici su se poklonili i ljudi koji su pripremili ovaj veliki projekat koji je tokom prethodne nedelje imao preko 20.000 posetilaca. Predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat,  praćena frizerima, šminkerima, koreografima, manekenima, volonterima, menadžerima brojnih sektora, cela ekipa koja broji tri stotine članova, izašla je na pistu i od publike u Master centru Novosadskog sajma dobila zasluženi aplauz.

SFW tim

atmosfera na zatvaranju SFW
IMG_4463

​​

Foto by: M.Ristić, S.Anđelković, V.Ivošević, D.Žigić, V.Dimov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.