Odeća za dame širokih bokova: Ovo su savršeni komadi za vas!

by | septembar 12, 2022
Odeća za dame širokih bokova

Koja odeća za dame širokih bokova će prikriti njihove nedostatke, a istaći obline, saznajte u nastavku.

Kao što je poznato, postoji četiri tipa ženskog tela- „trougao”, „obrnuti trougao”, „pravougao” i „peščani sat”.  I svaka ova figura ima svoje prednosti i mane. A da bismo izgledali savršeno, potrebno je pratiti određena modna pravila. U slučaju da imate šire kukove, ovi saveti će vam i te kako dobro doći.

Odeća za dame širokih bokova

Prvi savet koji dizajneri imaju za vas, bez obzira na građu jeste da se nikada se ne stidite svoje figure! A figura zvana trapez podrazumeva široke bokove i uska ramena.

Članak se nastavlja posle reklama

Moda je relativan i prolazan koncept, ali muška pažnja na žene sa takvom figurom je uvek aktuelna. Pored toga, recimo, Rubens i drugi renesansni umetnici su takođe voleli žene ovakve građe – zašto ne verovati ukusu velikih umetnika?


Ako vas ovo ne ubedi, onda bolje pogledajte svetske zvezde i videćete da mnoge od njih imaju „trapezoidnu“ figuru. Među njima je, na primer, seksi Christina Aguilera, modna diva Rihanna i kraljica pop scene Beyonce. Dobro društvo, zar ne?

Koje stvari treba nositi?

Oblikovanje tela odećom nema za cilj da figuru bilo koje žene menja i učini da sve izgledaju kao vlasnice siulete „peščani sat“ (zašto bi se svako češljao istom četkom?). Ne,  zadatak je da izgladimo neke karakteristike zbog kojih ljudi ponekad izgledaju nesavršeno.

Članak se nastavlja posle reklama

Odmah ću vam reći dobru vest- devojke sa ovom vrstom figure praktično nemaju problema sa haljinama. Idealna opcija su modeli A kroja.

Jedina stvar kada birate takvu haljinu jeste da pokušate da date prednost opcijama od guste tkanine, a ne od tanke svile, kako bi model mogao da sakrije kukove, a ne da ih dodatno naglasi.

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe, ne možemo zaboraviti na haljine u stilu Empire (kada je struk visok i počinje odmah ispod grudi), kao i haljine u stilu new look, koje je izmislio divni Christian Dior. Ovo je još jedna savršena opcija za žene sa trapeznom figurom. Haljina u stilu new look ne samo da će naglasiti struk, već i sakriti kukove, a za ovaj posao treba da izaberete modele sa prilično lepršavom suknjom.

Suknja u liniji, suknja tutu, suknja polu-sunce (od guste tkanine) – svi ovi modeli savršeno pristaju vlasnicima širokih kukova. Možete ih kombinovati i topom i sa širokom bluzom, samo je obavezno upašite.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L a u r a (@laurabroomey)


U vašoj garderobi svakako treba da budu široke palazzo pantalone, ravne pantalone od debele vune ili pamuka i pantalone „banan“e , koje zahvaljujući svojim naborima pomažu da sakrijete ono što treba sakriti.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Truc 2hand (@truc.2hand)


Što se tiče jakni, dajte prednost dugim modelima koji se završavaju ispod ili iznad sredine butine – ovo će ih vizuelno smanjiti. Kada birate kardigan, sledite sličan princip, ili još bolje, kupite over sized udoban kardigan u koji možete da se umotate kao ćebe. Uopšteno govoreći, tema prevelike siluete za žene sa trapezoidnom figurom je odlična priča, a osim toga, sada je i moderna, što je dvostruko prijatno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PIECHES (@pieches_shop)


Kratke pantalone, šorts sa strukom, trendi teksas – nosite šta god! Šorts čine vaš trouglasti oblik zaista laskavim pokazujući vaše prelepe bokove.

Odeća za dame širokih bokova- šta izbegavati?

Uske farmerke i uske pantalone previše naglašavaju kukove pa ih nemojte nositi.

Članak se nastavlja posle reklama


Farmerke i pantalone niskog struka takođe vam neće pristajati.

Haljina na preklop- ovakav stil već će samo naglasiti bokove. Ako i dalje ne želite da odustanete od modela, onda uravnotežite izgled velikim svetlim šalom, laganim kardiganom ili  jaknom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamariage Love (@tlovecurve)


Pencil suknja takođe previše naglašava bokove.

Članak se nastavlja posle reklama

Modno savetovalište: Ovi odevni komadi će vam vizuelno znatno suziti struk

Lepota i zdravljeta-nya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images