Osmehnete li se na fotografiji, izgledaćete starije tri i po godine!

by | maj 17, 2017

Smeh, na fotografijama, ističe pojavu bora oko očiju i čini ljude starijima, otkrilo je novo istraživanje – piše britanski Sun. Naime, stručnjaci tvrde da smejanje povezujemo s mladolikim izgledom zbog reklama za šminku, dentalne proizvode, odeću i druge proizvode koje reklamiraju uvek veseli modeli. Međutim, eksperiment je otkrio kako osmeh čini ljude starijima u proseku tri i po godine.

Foto: Pixabay

Zato bi oni koji žele da izgledaju mlađe na fotografijama trebalo da vežbaju izraz ‘iznenađenja’, koji ‘razvlači’ bore i čini ih manje vidljivima.
Istraživači su pokazali volonterima fotografije 30 muškaraca i 30 žena, koji su se smejali, glumili iznenađenje ili imali neutralan izraz lica.Modeli su imali u proseku 25 godina, a volonteri su upitani da probaju da pogode njihove godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Onima koji su se smejali dali su u proseku 28 i po godina, onima koji su imali neutralni izraz lica 27 i po, a onima koji su glumili iznenađenje 26 i po godina.
Melvin Gudejl, koji je radio na studiji na Univerzitetu Zapadni Ontario u Kanadi zaključio je da je stav kako smeh čini osobu mlađom, koji je ukorenjen u kulturu, potpuno pogrešan.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje