5 ključnih grešaka u oblačenju koje prave krupnije devojke

by | februar 24, 2023
modne greške krupnih devojaka

Da li znate koje su žene sa najboljim stilom? One koje apsolutno prihvataju sebe: svoje proporcije, godine, svoj životni stil. Modne greške krupnih žena uglavnom nastaju zbog toga što plus size devojke pokušaju da prikriju svoju konstituciju.

 

Modne greške krupnih žena: 5 najčešćih

 

Članak se nastavlja posle reklama

Stvari koje vam ne odgovaraju

Da danas unajmite stilistu, on bi, pre svega, izbacio iz vašeg ormara svaki komad koji vam ne odgovara. Nema veze da li je trendi, da li je brendiran, da li je uspomena na vašu kilažu od pre desetak godina… Rešite ga se! Dodatni nabori na odeći, rastegnuta dugmad, usecanje nisu baš u skladu sa idejom o stilizovanoj ženi. I to nema veze sa vašom kilažom – ovo se odnosi i na mršavice.

 

Crna garderoba

Stereotip je da vas crna boja čini mršavijom. Da, on funkcioniše u nekim slučajevima, ali to ne znači da 70 odsto vaše garderobe treba da bude crno. Mršaviji izgled se postiže krojem, a ne bojom. Na primer, pravilno odabrane crne ravne pantalone zaista su u stanju da vizuelno smanje siluetu, ali ako govorimo o crnoj slip haljini, onda možete biti sigurni: podmukli sjajni saten će naglasiti sve nedostatke na stomaku i bokovima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gabi (@gabifresh)

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavate volumen

Kontrast volumena je tehnika na kojoj se često grade spektakularne modne kombinacije. Ali ne znaju svi kako da sprovedu ovu tehniku u delo: ili je sve što nose preusko (da bi se naglasile obline), ili vrećasto (da bi se te iste obline sakrile).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Članak se nastavlja posle reklama

Ni jedno ni drugo ne vodi do stilske kombinacije. Izgleda bolje (i zanimljivije) kada se kombinuju uski i predimenzionirani komadi. Na primer, dobro krojena haljina i predimenzionirana jakna izgledaju mnogo modernije od usko krojene haljine i uzane jakne.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Majice sa printom

Opet, ovo je problem žena svih konstitucija – čini se da dame misle ako stave na sebe neku zanimljivu majicu, autfit je gotov. Problem je u tome što složeni kroj  ili neki print može samo dodati volumen i težinu celom looku. Drugi problem je što se ovakvi komadi po pravilu teško kombinuju i pitanje je da li ćete uspeti da napravite valjanu kombinaciju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katie Sturino (@katiesturino)

Strah od upadljivih aksesoara

Postoji mišljenje da će onistvoriti nepotreban volumen, ali nije tako: recimo, grube cipele izgledaju mnogo bolje uz jednu veću torbu, postiže se balans. Ovo se odnosi i na nakit: krupnijim ženama bolje stoji veliki nakit, nego sitnima. Zato – samo napred.

Članak se nastavlja posle reklama