5 stilskih grešaka kojima su sklone devojke sa oblinama

by | maj 2, 2023
stilske greške devojke sa oblinama

Kako da ne napravite nepromišljene modne greške, ako ste devojka sa oblinama? Uz ove savete izgledaćete zapanjujuće svakoga dana!

Svi žene prave greške: poznate ličnosti, modeli, pa čak i ikone stila. Istina, ne upadaju sve greške podjednako u oči. Kada imate gotovo savršenu figuru, manje ljudi će primetiti da kroj nije savršen ili da je uzorak van mode. Devojkama sa oblinama ili onima koje nemaju tako savršeno telo, mnogo je teže da plivaju modnim vodama i izbegnu greške. Zato, zapamtite ovih nekoliko stilskih pravila i pokušajte da izbegnete neke od najčešćih modnih grešaka.

5 stilskih grešaka koje prave devojke sa oblinama

Sitan dezen

Postoji čudna zabluda da je krupan print kontraindikovan za punije devojke. U stvari, nije sve tako jednostavno. Da, divovsko cveće ili tropska biljka zaista mogu da izgledaju jako čudno na devojkama sa oblinama. Veliki otisak negativno utiče na proporcije i skreće pažnju na višak kilograma. Međutim, mali uzorak kao što su tačkice ili cveće takođe nije baš uspešna varijanta, jer vizuelno čini da izgledate deblje. Najbolje je dati prednost odeći sa kolor blok šablonom ili geometrijskim uzorkom.

Članak se nastavlja posle reklama

Predimenzionirana odeća

Skrivanje ispod ogromne odeće neće sakriti vaše obline, naprotiv. Ne samo da nećete sakriti  stomak ili bokove, već ih možete učiniti i vizuelno uočljivijima.  Ne želite da izgledate kao velika bezoblična tačka u svojoj odeći? Onda zaboravite na predimenziornirane komade zauvek! Ili vodite računa o akcentima na struku.

Pantalone 3/4

Nažalost, ovaj model ni na koji način nije pogodan za žene veličanstvenih oblika. Široke pantalone do sredine lista ili nešto ispod skočnog zgloba vizuelno skraćuju noge i naglašavaju vašu punoću. Uske kratke farmerke vizuelno čine bokove većim, a noge – neskladnim i masivnim. One, ruku na srce, ne stoje ni devojkama atletske građe.

Članak se nastavlja posle reklama

Trikotaža

Jedna od najčešćih modnih grešaka koje prave devojke sa oblinama pri izboru odeće je trikotaža. Krupni pleteni uzorci, obimne šare, predimenzionirani modeli – sve ovo uopšte ne odgovara devojkama sa oblinama. U takvom džemperu, figura će izgledati glomazno. Najbolje je dati prednost džemperima od glatke fine vune ili delikatnog kašmira.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Plisirane suknje

Sve što dodaje dodatni volumen figuri je kontraindikovano za vas. Plisirane suknje su ustanju čak i da mršavicama stvore iluziju stomaka, a kamoli devojci koja zaista ima maleni donji stomačić. Ni volani nisu savršeno rešenje jer dodaju volumen gde god da se nađu.

Članak se nastavlja posle reklama

Zynkevich/Gettyimagesplus