Crvena boja i moda: Koje boje idu uz crvenu?

by | decembar 3, 2022
koje boje idu uz crvenu

Crvena odeća je efektna i puna simbolike. Samo je jedno pitanje: Koje boje idu uz crvenu?

 

Ključ za nošenje crvene boje jeste – zaboravito sve predrasude o boji u modi i bojama odeće. Utkajte crveno u svoju garderobu tako što ćete ga upariti sa svežim, sofisticiranim i neočekivanim tonovima – pomislite na spojeve kao što su menta i turmalin, ledenica i jagoda, i oniks i vino. Vreme je da oživite svoju odeću.

 

Kako nositi crveno?

Crvena je prožeta simbolizmom – istorijski gledano, crvena odeća služila je kao marker društvenog statusa (crvena boja je bila luksuz), političkog autoriteta, pa čak i verskog ranga. Crvena je dugo predstavljala moć, hrabrost i strast. Zbog svoje bogate istorije, a delom zbog intenziteta pigmenta, crvena je ton izjave.

Nosite crveno sa hrabrošću. Određeni parovi boja mogu tonirati naboj crvene boje, čineći da izgleda relativno suptilno, dok druge boje pojačavaju njenu toplinu. Pošto je crvena tako snažna nijansa, lako je kreirati interesantne razgovore sa garniturom jednostavnim suprotstavljanjem drugim bojama.

 

Koje boje idu uz crvenu?

Crvena je vruća, vatrena nijansa—a kada se nosi sa ovim bojama, imate dobitnu kombinaciju za svaku priliku. Teško je reći zašto tačno ove kombinacije funkcionišu, ali, potvrđuju stilisti, one zaista rade.

 

Sa čime nositi crvene cipele?

Zlato!

Zlato je bogat, topao ton, koji u prvi plan stavlja vrelinu crvene. To je luksuzan izgled koji je prikladan za prazničnu sezonu. Obe boje u ovom paru su neverovatno snažne, pa zato neka autfit bude jednostavan. Uparite zlatnu suknju ili zlatnu haljinu sa crvenim cipelama ili večernjom torbom. Takođe, veoma je efektna crveno zlatna večernja haljina.

Crvena i zlatna se takođe mogu nositi zajedno na ležeran način – zamislite par paradajz crvenih farmerki koje se nose sa svilenkastim zlatnim kardiganom, rolkom ili jaknom i dobro iznošenim patikama.

 

Sa čime nositi crvenu suknju?

Siva!

Siva daje oštrinu crvenoj, čineći je hladnijom u svim značenjima te reči. Uzmite zavodljivu crvenu mini suknju i stilski je podignite uz opuštenu sivu rolku. Za klasičan kancelarijski autfit obucite par sivih pantalona sa klasičnom rebrastom majicom bez rukava i blejzerom od crvenog somota.

Mint zelena!

Mint zelena i crvena su možda neočekivani izbor, ali je to visoki kontrast koji funkcioniše. Razmislite o akva zelenom topu, koji se nosi sa matcha zelenom narukvicom i svetlo crvenom torbicom. Uvucite menta zelenu majicu bez rukava u elegantnu crvenu suknju. Ili učinite haljinu od mente  zanimljivijom uz neki crveni dodatak.

 

Sa čime nositi crvenu haljinu?

Crna!

Crna je neutralna nijansa za mnoge od nas, tako da čini da crvena boja dobije malo svakodnevniji i ležerniji vajb. Nosite crvenu haljinu uz jednostavan crnui sako dugih rukava. To je elegantna odeća koja se može nositi u kancelariji ili napolju za veče. Nosite je uz kožne čizme do kolena u hladnim vremenskim periodima ili uparite sa minimalističkim crnim sandalama u toplijim mesecima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@claudinse)

 

Sa čime nositi crveni džemper?

Džins

Denim je spektakularan sa crvenom. Možete izgledati vrlo jednostavno i istovremeno stilizovano u crvenom džemperu, rolki, svilenoj košulji… Bilo koji ton džinsa će raditi posao, od veoma isprane do tamnoplave. Podignite teksas i crvenu sa šik crnom ili kamel torbom. Ako nosite potpuno crvenu odeću, ublažite je parom razigranih i šik teksas patika.

 

Sa čime nositi crvene pantalone?

Bela!

Bela čini da crvena postane čista i sveža. Par vatreno crvenih pantalona savršen je uz vašu omiljenu omiljenu belu majicu ili možete da nosite crveni blejzer uz sofisticiranu belu haljinu.

 

 

 

Margaryta Basarab/GettyImagesPlus