Kako se obući za fotografisanje: 10 pobedničkih autfita!

by | 20 februara, 2023
kako se obući za fotografisanje?

Proleće samo što nije i ovaj period je idealan za fotošutinge. Kako izabrati pravu odeću za fotografisanje? Evo 10 pobedničkih autfita!

 

10 pobedničkih autfita za fotografisanje

Poslovni stil

Klasično odelo na fotografiji ne izgleda dosadno, već spektakularno. Birajte nijanse koje su mirnije, oslonite se na monohromatski autfit ili kolor blocking. Što se kroja tiče, može to biti i klasičan i onaj trendovski, predimenzioniran ali mora zaista dobro da vam pristaje.

 

Nežna  haljina i čizme

Malo renesanse, malo rustične romantike, malo proleća – sve ove asocijacije izaziva odeće sa volanima. Da autfit ne bi delovao previše naivno, kombinujte haljinu sa grubim čizmama i bejzbol kapom ili sa kaubojskim šeširom i kaubojkama.

 

Pantalone i štikle

Čak i ako u svakodnevnom životu ne nosite štikle, razmislite o ovoj opciji. Na fotografisanju gotovo da ne morate da se krećete u njima, a noge će vam odmah izgledati duže. Posebno seksi izgledaju uz šortseve, ali ako vam je ovo previše – funkcionišu i  na pantalone.

Povratak u budućnost: metalik i šljokice

Ako zamolite profesionalnog fotografa da navede samo jednu stvar koja će izgledati komplementarno u kadru, on će gotovo sigurno reći da su to šljokice. Razlog je banala: metalni prelivi, lureks i šljokice lepo reflektuju svetlost. I to posebno lepo rade ako je svetlo pravilno podešeno – kao u studiju.

Somot odelo

Plavo, crveno, zeleno, ljubičasto, žuto ili roza – svejedno je. Izvesno je da samo somot odelo može da uhvati svetlost i poigra se njome, a studio je savršeno mesto za to. Za savršen utisak ispod sakoa nemojte nositi baš ništa.

Crno – bela kombinacija

Ako nemate strogi kodeks oblačenja na poslu, radite od kuće ili generalno volite svetlu odeću, pokušajte da se vratite na proverenu klasiku na nekoliko sati. Koristite duohrom u kombinaciji sa crno-belim dodacima. Neka bela bude na gornjem delu,a crna na donjem delu odeće. Od dodataka, na primer,  kožni šal, minijaturna tašna i naočare za sunce.

Crni kožni kaput

U idealnom slučaju, ne samo kaput, već i pantalone / suknja treba da budu crne i kožne.  Zašto baš ova boja? Postoje najmanje tri razloga: čini nas vitkijim (istina je, ne lažu nas), čini da izgledate kao Triniti u Matriksu i moderna je!

Pidžama

Fotografisanje u pidžami nikada neće izaći iz mode. Jednostavno zato što su one van trenda. Takve fotografije odišu toplinom i udobnošću, brigom i nežnošću. Ako je gledate duže, prosto počinje da miriše – kafa sa cimetom, šporet i bakine pite. Možete odabrati pidžamu po svom ukusu

Autfit u boji pozadine

Neočigledna, ali kul ideja. Poenta, naravno, nije u potpunom spajanju sa pozadinom. Samo komplet treba da bude u bojama sličnim pozadini. Na primer, ako je vaša pozadina ružičasta, obucite pletenu haljinu boje fuksije, magenta donju jaknu ili jaknu i cipele od amaranta. Broj nijansi ograničen je samo vašom maštom. I mali lajf hak: ako su stvari različite teksture, onda je odličan efekat sa fotografija zagarantovan.

Donji veš

Moda donjeg rublja takođe ima svoje trendove, a sada je to minimalizam. Ako želite senzualnije fotografije, pokušajte da uzmete donje rublje koje odgovara vašoj koži. Ne brinite, fotograf će vam svakako reći kako da se postavite  tako da sve bude pokriveno, ali istovremeno i lepo pokriveno. Senzualno, a ne vulgarno.

Elena nichizhenova/gettyimagesplus