Modne greške u jesenjim autfitima: Njih obavezno izbegavajte

by | septembar 21, 2023
modne greške u jesenjim autfitima

Svi pravimo modne greške u jesenjim autfitima, a da toga nismo ni svesni. Upravo zbog toga, u ovom tekstu možete pročitati šta treba da izbegavate.

Modne greške u jesenjim autfitima: Obratite pažnju na ove detalje

Jesen samo što nije, a sa njom pratimo i modne trendove koji su najzastupljeniji u jesenjoj garderobi i autfitima. Međutim, ne smemo zanemariti moguće modne greške koje svako od nas skoro pravi. Evo na šta treba da obratite pažnju.

Kardigan i slojevito oblačenje

Da, slojevito oblačenje jeste u trendu ove sezone, ali morate obratiti pažnju na kombinacije koje pravite. Veoma je važno da prvi sloj ne bude gušći od drugog sloja. Ukoliko preko debele košulje odlučite da nosite tanak pleteni kardigan, verujte to neće izgledati sjajno. Dakle, obucite kardigan, ali preko njega nabacite moderan sako ili jaknu slobodnog kroja.

Modne greške u jesenjim autfitima: Crne hulahopke nisu uvek sjajna opcija

Jesenje-zimski period jeste vreme za crne hulahopke i možete ga nositi sa suknjama, haljinama, dugim džemperima. Ali morate obratiti pažnju na to kakve kombinacije su u pitanju. Ako obučete crne hulahopke sa svetlom odećom dobićete efekat koji je pomalo čudan. Izgledaće kao da vam je telo podeljeno na dve polovine. Da biste izbegli ovaj efekat, nemojte se plašiti eksperimentisanja. Isprobajte hulahopke sa različitim printovima i bojama. To je pravi trend ove sezone. Preporučljivo je da šaru na hulahopkama ponovite i na elementima odeće ili da to odgovara boji cipela.

Monoton stil u tamnim nijansama

Čim nebo postane malo tamnije, odmah poželimo da se umotamo u crne i sive tonove. Međutim, ovakve boje umedu da deluju dosadno i monotono. Osim toga, zar nam svima ne treba malo pozitivne energije? Isprobajte šal i šešir u kontrastnim nijansama i stvorićete sasvim drugačiju sliku.

Modne greške u jesenjim autfitima: Bojite se eksperimentisanja

Naravno, sve bismo želele da se istaknemo unikatnim stilom, ali se bojimo da ne izgledamo smešno. Dakle, strah je opravdan, ali ponekad je i dobro rizikovati. Modna policija vas neće uhapsiti. Danas su moguće razne neobične kombinacije i da to izgleda sjajno. Prilikom eksperimentisanja uzmite u obzir klasične predmete jednostavnog kroja. Na primer, pri odabiru haljine birajte midi dužinu i  V izrez, a kada birate pantalone neka budu ravne, široke i u ležernom stilu. Sa tim nema greške.

Ne morate biti upasani

Uvlačenje džempera u pojas pantalone ili suknje nas čini mršavijim i produžava siluetu. Bar tako govore francuski stručnjaci. Međutim, ovakav stil ponekad i naglašava nedostatke figure, naročito ako imate višak volumena u predelu struka. Pustite džemper da pada i tada će se karakteristike biti vizuelno prilagođene. Ukoliko odaberete i pravi kroj suknje i u odgovarajućoj dužini, to može izgledati sjajno.

Dakle, izbegavajte ove modne greške u jesenjim autfitima i vaš stil će svakako biti primećen.

triocean/GettyImagesPlus, Ales_Utovko/GettyImagesPlus